Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nem volt lakása, de bérbe adta Nyíregyházán

| 2022. 07. 01. | 14:10:00
A nyírteleki befogadóját is megtévesztő férfi évekre börtöne kerülhet.
Nem volt lakása, de bérbe adta Nyíregyházán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Évekre börtönbe kerülhet az a fiatalember, aki a könnyű pénzszerzés reményében fényképes albérleti hirdetésekkel, olyan ingatlanokat adott ki bérbe, amelyekkel egyáltalán nem rendelkezett - közölte a Szabolcsihírrel Borsodi-Buss Emese helyettes sajtószóvivő.

A 23 éves fiatal férfi tavaly decemberben szívességből lakott néhány hetet nyírtelki ismerőseinél, amikor elhatározta, hogy a gyors pénzhez jutás érdekében, az egyik népszerű hirdetőoldalon, álnéven, valótlan lakásbérletre vonatkozó hirdetést tesz közzé.

A vádlott által feladott fényképes hirdetésre jelentkező sértetteket a férfi megtévesztette, elhitette velük, hogy Miskolcon, illetve Nyíregyháza belvárosában rendelkezik lakásokkal, amit ki szeretne adni.

Miután - a kedvező bérleti díj miatt - a sértettek ráálltak az üzletre, a csaló az őt befogadó ismerősének bankszámla számát adta meg a bérleti díj átutalásához, majd annak élettársát kérte meg az összegek bankkártyáról történő felvételére. A vádlott őket is megtévesztette, valótlanul azt állította, hogy ezen összegek rokonai által nyújtott anyagi támogatások.

A férfi néhány nap alatt 175 ezer forintot csalt ki három sértettől.

Ha a bíróság bűnösnek találja, és börtönbüntetésre ítéli, éveket kell a rácsok mögött töltenie, ugyanis el kell rendelni annak a két felfüggesztett szabadságvesztés büntetésnek a végrehajtását is, amit korábbi csalások miatt kapott.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés