Hirdetés

Hirdetés

Nyolc év fegyházra ítélték a tűzoltókra késsel támadó anarcsi férfit

MTI

2022.09.06. 16:26

Nyolc év fegyházra ítélték a tűzoltókra késsel támadó anarcsi férfit
(Fotó: illusztráció)

Hivatalos személy elleni erőszak bűntettében mondták ki bűnösnek.

Hirdetés

Nem jogerősen nyolc év fegyházbüntetésre ítélte a Nyíregyházi Törvényszék kedden azt a férfit, aki tavaly februárban előállítása közben megfenyegette a rendőröket, majd késsel támadt egy tűzoltóra a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Anarcson. A törvényszék az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, a vádlottat hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletében és hivatalos személy elleni erőszak bűntettében mondták ki bűnösnek.

Az ítéleti tényállás szerint tavaly február 21-én délután rendőrök jelentek meg a 62 éves férfi házánál azért, hogy egy korábbi bűncselekmény gyanúja miatt intézkedjenek vele szemben. Az ittas férfi kiabálva kérdőre vonta a rendőröket, megöléssel fenyegette őket, majd bezárkózott házába.

A vádlott többször öngyilkossággal fenyegetőzött, de a helyszínre tűzoltók érkeztek, áramtalanították az épületet és elzárták a gázt. Miközben próbáltak bejutni a házba, a férfi egy késsel az ablakot betörő tűzoltó irányába szúrt, és ismét megöléssel fenyegette meg a rendőröket. A férfit végül elfogták és kórházba vitték. Az ítélet ellen az ügyészség súlyosítás, a vádlott és védője felmentés és enyhítés miatt fellebbezett - olvasható a közleményben.

erőszaktűzoltóAnarcs

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés