Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Őrizetbe vették Nyírpilis korábbi polgármesterét

| 2022. 10. 28. | 10:21:00
+Videó
Őrizetbe vették Nyírpilis korábbi polgármesterét
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya közokirat hamisítás és hamis magánokirat felhasználása bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat bűntetőeljárást B. R. 53 éves nyírpilisi lakos ellen.

A nyomozás adatai szerint a férfi Nyírpilis vezetője volt, amikor a bíróság jogerősen elítélte, és mellékbüntetésként eltiltotta a közügyek gyakorlásától. A férfi azonban a bírósági döntést figyelmen kívül hagyta, a polgármestert megillető hivatali jogköröket tovább gyakorolta, jogosulatlanul hozott határozatokat és döntött az önkormányzat gazdálkodásával kapcsolatos ügyekben.

A Szabolcs megyei nyomozók B. R.-t a megyei rendőr-főkapitányság Jonatán Közterületi Bevetési Egységének bevonásával október 25-én elfogták, és gyanúsítotti kihallgatása után őrizetbe vették. A rendőrség előterjesztést tett letartóztatása indítványozására.

Frissítés

A Nyírbátori Járásbíróság nyomozási bírója október 28-án egy hónapra elrendelte B.R. gyanúsított letartóztatását. Közleményük szerint B.R. a büntetése ellenére tovább gyakorolta polgármesteri jogkörét, és 2020. november 18., valamint 2020. december 11. között

jogosulatlanul összesen 1,87 millió forint rendkívüli települési támogatást állapított meg magánszemélyek részére. Ezen túlmenően a gyanúsított a támogatások elszámolásához szükséges nyilatkozatokat, pénztárbizonylatokat is ellenjegyezte, a számlákat hitelesítette.

A bíróság megállapította, hogy a gyanúsított büntetett előéletű, cselekményét jogerős elítélését követő rövid időn belül követte el és jelenleg másik büntetőeljárás is van vele szemben folyamatban, hasonló, vagyon elleni bűncselekmény elkövetése miatt. Mindezekre figyelemmel a bíróság döntése szerint fennáll a veszélye annak, hogy szabadlábra helyezése esetén a férfi újabb bűncselkeményt követne el, vagy az eljárásban részt vevő személyek befolyásolásával, megfélemlítésével megnehezítené a bizonyítást, ezért elrendelte letartóztatását.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés