Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hazai pályán kapott ki a 111 éves Kisvárda

| 2022. 11. 08. | 21:12:00
Váratlan vereség.
Hazai pályán kapott ki a 111 éves Kisvárda
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Eduvie Ikoba duplájának is köszönhetően a Zalaegerszeg 3-0-ra nyert a második helyen álló Kisvárda otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga 15. fordulójának keddi mérkőzésén.

A Kisvárda ezen a napon ünnepelte alapításának 111. évfordulóját.

A kék-fehéreknél néhány napon belül a harmadik szakember irányított a kispadon: hétvégén az Újpest ellen 1-0-ra megnyert bajnokin az egy hónapra eltiltott Ricardo Monizt a sportigazgató Dragóner Attila helyettesítette, utóbbi most vírusos betegség miatt hiányzott, így ezúttal a Julian Jenner, Vlaszák Géza, Anthonius van der Steen edzőtrió adta az utasításokat.

Némi meglepetésre a Zalaegerszeg futballozott fölényben az első félidőben és több nagy helyzetet is kidolgozott, ezekből végül csak egyet tudott gólra váltani, Ikoba pedig kilencedik találatával utolérte a góllövőlista élén a paksi Vargát. A Kisvárda a szünetben négyet cserélt.

A második félidő hatalmas hazai lehetőséggel indult, majd az 55. percben a csereként pályára lépő Camaj is egyenlíthetett volna, de egyedül a kapussal szemben csúnyán mellé lőtt. A túloldalon Ikoba szinte helyzet nélkül talált be, az amerikai támadó egy az egyben oldotta meg feladatát védőjével szemben és lőtte ki a jobb alsó sarkot, megszerezve ezzel szezonbeli tizedik bajnoki gólját. A ZTE a hátralevő időben kontrákra rendezkedett be, előnyét magabiztosan őrizte, a Kisvárda annál nagyobb helyzeteket nem tudott kidolgozni, mint amelyeket a játékrész elején elrontott. A kegyelemdöfést a 87. percben Manzinga adta meg a hazaiaknak.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés