Hirdetés

Hirdetés

Letartóztatták a szabolcsi díler rendőrt

ugyeszseg.hu

2022.11.22. 08:16

Letartóztatták a szabolcsi díler rendőrt

A bűncselekmény büntetési tétele 2 évtől 8 évig terjedő szabadságvesztés.

Hirdetés

A bíróság egyetértett a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség indítványával, és november 20-án elrendelte a rendőr letartóztatását.

November 17-én egy szabolcsi településen – a Nemzeti Védelmi Szolgálat jelzésére – a Készenléti Rendőrség intézkedett egy szolgálaton kívüli rendőrrel, aki az általa vezetett gépkocsiban két zacskó kábítószert, valamint mérleget és marihuánamorzsolót szállított.

Az intézkedő rendőrök visszatartották a 20 éves férfit addig, amíg a helyszínre nem érkezett a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészég ügyésze, aki a megyei rendőr-főkapitányság szemlebizottságának közreműködésével az elkövetőt megmotozta, a gépkocsit, majd a lakóhelyét átkutatta.

A nyomozó ügyészség kereskedéssel elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettének elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatta ki az elkövetőt, aki a vele közölt megalapozott gyanú szerint kereskedelmi céllal több alkalommal, legutóbb november 11-én 30 gramm mennyiségű kannabisz növényi törmeléket vásárolt.

A nyomozó ügyészség elrendelte a rendőr őrizetét, aki a gyanúsítotti kihallgatásán tagadta a bűncselekmény elkövetését.

A Debreceni Járásbíróság nyomozási bírája az ügyészség indítványára a büntetlen előéletű gyanúsított letartóztatását november 20-án – arra figyelemmel, hogy fennáll a szökés, elrejtőzés valamint a bűnismétlés veszélye – egy hónapi időtartamra elrendelte. A döntés ellen a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be.

A gyanúsított szolgálati jogviszonya az eljárás alatt megszűnt.
rendőrletartóztatáskannabisz

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés