Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Rendőrre támadt egy afgán menekült Nyírbátorban

| 2022. 11. 22. | 11:51:00
Vádat emelt a debreceni nyomozó ügyészség.
Rendőrre támadt egy afgán menekült Nyírbátorban
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat a letartóztatásban lévő külföldi férfi ellen a Nyírbátori Járásbíróságon. A vádirat lényege szerint a április 19-től menekültügyi őrizetben lévő 23 éves afgán állampolgárságú férfi a Nyírbátori Menekültügyi Őrzött Befogadó Központ szálláshelyen tartózkodott, amikor meg akarta ütni a rendőrt.

A férfit május 30-án két rendőr, egy fegyveres biztonsági őr és egy szociális munkás kísérte az objektum folyosóján, amikor hirtelen, előzmény nélkül megfordult, és nyújtott karral, erőteljes mozdulattal az őt kísérő rendőr arca irányába ütött.

A rendőr az ütés elől sikeresen kitért, majd kollégájával testi kényszert alkalmazott a férfival szemben, így a támadó ellenállása megszűnt. A regionális nyomozó ügyészség az elkövetés napján nyomozást rendelt el, és intézkedett a férfi ügyészségre történő előállítására – ahol újra agresszív magatartást tanúsított – és elrendelte őrizetét. Az ügyészség gyanúsítottként hallgatta ki a férfit, majd indítványozta letartóztatását.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés