Hirdetés

Hirdetés

Rendőrre támadt egy afgán menekült Nyírbátorban

civishir.hu

2022.11.22. 10:51

Rendőrre támadt egy afgán menekült Nyírbátorban

Vádat emelt a debreceni nyomozó ügyészség.

Hirdetés

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat a letartóztatásban lévő külföldi férfi ellen a Nyírbátori Járásbíróságon. A vádirat lényege szerint a április 19-től menekültügyi őrizetben lévő 23 éves afgán állampolgárságú férfi a Nyírbátori Menekültügyi Őrzött Befogadó Központ szálláshelyen tartózkodott, amikor meg akarta ütni a rendőrt.

A férfit május 30-án két rendőr, egy fegyveres biztonsági őr és egy szociális munkás kísérte az objektum folyosóján, amikor hirtelen, előzmény nélkül megfordult, és nyújtott karral, erőteljes mozdulattal az őt kísérő rendőr arca irányába ütött.

A rendőr az ütés elől sikeresen kitért, majd kollégájával testi kényszert alkalmazott a férfival szemben, így a támadó ellenállása megszűnt. A regionális nyomozó ügyészség az elkövetés napján nyomozást rendelt el, és intézkedett a férfi ügyészségre történő előállítására – ahol újra agresszív magatartást tanúsított – és elrendelte őrizetét. Az ügyészség gyanúsítottként hallgatta ki a férfit, majd indítványozta letartóztatását.

Az ügyészség vádiratában arra tett indítványt, hogy amennyiben a jelenleg is letartóztatásban lévő elkövető beismeri a terhére rótt bűncselekmény elkövetését, a bíróság ítélje egy év hat hónap – végrehajtásában három év próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetésre, valamint öt év Magyarország területéről történő kiutasításra.
Nyírbátormenekülthivatalos személy elleni erőszak

Hirdetés

Hirdetés