Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ittas kerékpáros akadt fent a tiszavasvári ellenőrzésen

| 2022. 12. 21. | 12:49:00
Az autósokat is górcső alá vették a rendőrök.
Ittas kerékpáros akadt fent a tiszavasvári ellenőrzésen
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Átfogó közlekedésbiztonsági ellenőrzést tartottak a rendőrök Tiszavasváriban december 18-án, melynek elsődleges célja az ittas járművezetők kiszűrése, a passzív biztonsági eszközök használatának ellenőrzése és a közúti balesetek megelőzése. A rendőri ellenőrzés elsődleges célja a közúti közlekedési balesetek megelőzése, a dinamikus menet közbeni szabálysértők, valamint az ittas vagy bódult állapotú, a gyorshajtó, és egyéb közlekedési szabályszegést elkövető járművezetők kiszűrése volt.

Az ellenőrzésen a gépkocsivezetők és a kerékpárosok is átestek ittasság-ellenőrzésen, akik közül egy kerékpárral közlekedő bizonyult ittasnak.

A rendőrök a kerékpárosok ellenőrzése során – akiknél valamilyen hiányosságot tapasztaltak – a figyelmeztetés mellé első és hátsó kerékpáros lámpát adtak ajándékba. A rendőrök ezen alkalommal is több alig, vagy teljesen láthatatlan kerékpárost tettek láthatóvá.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét, hogy a közúti tragédiák elkerülése érdekében a közlekedési szabályokat mindig tartsák be. Ne feledjék, a sebességtúllépés és az ittas járművezetés a legfőbb baleseti okok közé tartoznak, a passzív biztonsági eszközök használata pedig életet menthet!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés