Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kap-e elégtételt az elrabolt kemecsei nő?

| 2023. 01. 27. | 10:22:00
Egy szerelem ért nagyon csúnya véget. Elítélhetik az exet és társait.
Kap-e elégtételt az elrabolt kemecsei nő?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ítélet születhet február elsején a Nyíregyházi Járásbíróságon Gy.A. és társai ügyében, akiket felfegyverkezve elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntettével és más bűncselekményekkel vádolnak.

A sértett nő és Gy.A. elsőrendű vádlott között 2020 nyarán érzelmi kapcsolat alakult ki, mely decemberben megromlott, emiatt a nő szakított a férfival. 2021. január 30-ra Gy.A. találkozót beszélt meg a sértettel kemecsei lakóhelyén, korábbi tartozásai rendezése miatt. Gy.A. vádlott két ismerősével (Gy.Sz.B. másod- és R.Zs. harmadrendű vádlottal) érkezett a találkozóra. Ott Gy.A. vádlott beszélgetni kezdett a sértettel, megállapodtak abban, hogy együtt Nyíregyházára utaznak.

A nő Nyíregyházán jelezte, hogy mégis szeretne hazamenni, de ezt Gy.A. nem engedte – az autóban befogta a sértett száját és kijelentette, hogy nem mehet sehova. Amikor a sértett megpróbált az autóból kiszállni, Gy.A. kést vett elő, és a  fejéhez tartotta, melyet látott két vádlott-társa is. Két nappal később Gy.A. és Gy.Sz.B. a nőt Berettyóújfaluba vitték, ahol sikerült megszöknie – egy helyi boltban kért segítséget.

A fentieken túl Gy.A. 2020 decemberében bántalmazta is sértettet: több alkalommal testszerte megrúgta és megütötte. Amikor rokonai az esti órákban érte mentek, a sértett beszállt hozzájuk az autóba, azonban a vádlott kinyitotta a személygépkocsi ajtaját, kirángatta őt az autóból, földre lökte és ismét több alkalommal, testszerte megrúgta.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés