Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A kemecsei szemkinyomó a bíróságon azt mondta, nem akart ölni

| 2023. 02. 28. | 15:12:00
Nem mondott le a tárgyaláshoz való jogáról.
A kemecsei szemkinyomó a bíróságon azt mondta, nem akart ölni
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Nyíregyházi Törvényszék február 28-án előkészítő ülést tartott a Gy. A. vádlottal szemben különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt indult eljárásban.

A vádirat szerint a vádlott és a sértett 2020 júliusától tartó szerelmi kapcsolata kiegyensúlyozatlan volt, többször szakítottak egymással. 2022. február 5-én békülési szándékkal kereste fel a vádlott Kemecsén a sértettet, majd az udvaron összeszólalkoztak.

A vádlott a nőt egy üres telekre vonszolta, ott földre vitte, fojtogatni kezdte, azért, hogy megölje.

A sértett azonban védekezett, többször a férfi ujjába harapott, segítségért kiabált, ezért a vádlott rendkívül nagy erővel, puszta kézzel, az ujjaival kinyomta mindkét szemgolyóját a szemgödörből, majd abban a hiszemben, hogy életét kioltotta, valamint a szomszédok is felfigyeltek a tettére, elmenekült a helyszínről. A sértett mindkét szemére elveszítette a látását, sérülése maradandó fogyatékossággal gyógyult. A halálos eredmény elmaradása a véletlenen és a sértett segítségére siető személyek megjelenésén múlott.

A letartóztatásban lévő 36 éves vádlott az előkészítő ülésen a sértett bántalmazását elismerte, de tagadta, hogy ki akarta volna oltani az életét, így bűnösségét nem ismerte be a váddal egyezően, nem mondott le a tárgyaláshoz való jogáról. A bíróság az ügyben 2023. április végén tart tárgyalást, ahol a vádlottat, a sértettet és a tanúkat hallgatja ki.

[Beillesztett cikk: Életfogytiglanit kérnek a kemecsei szemkinyomóra]

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés