Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Családtagjaira gyújtotta a házat a szabolcsi férfi

| 2023. 02. 09. | 17:42:00
Megöléssel is fenyegette őket, ám a bíróságon nem tett beismerő vallomást.
Családtagjaira gyújtotta a házat a szabolcsi férfi
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Nyíregyházi Törvényszék február 9-én tartott előkészítő ülést a különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntett kísérlete miatt K.F. vádlottal szemben indult büntetőeljárásban.

A vádirat szerint a férfi együtt élt édesanyjával és annak unokájával egy szabolcsi településen. A vádlott 2022. április 17-én ittas állapotban ment haza, majd korábbi fenyegetéseit beváltva meggyújtotta a bejárati ajtó melletti függönyt, és közben megöléssel fenyegette a sértetteket.

A lángokat észlelte a lakásban tartózkodó két sértett, akik az időközben odaérkező ismerősük segítségével eloltották a tüzet. Ezután a vádlott visszament a házba és megpróbálta betörni annak a szobának az ajtaját, ahová édesanyja és a gyermek bemenekültek előle. Miközben a férfi továbbra is megölésükkel, a ház felgyújtásával fenyegetőzött, a másik szobában lévő bútorokat, valamint a szobaajtóra terített plédet és az ablakon függönyként szolgáló textilt meg is gyújtotta. Eközben az unoka a szobaablakon keresztül kimenekült a házból. Mivel a vádlott édesanyja megérezte a füstszagot, kinyitotta a szoba ajtaját, ami előtt azonban ott állt a vádlott késsel a kezében, és szúró mozdulatot tett édesanyja felé. Az asszony ekkor két kézzel meglökte őt, és sikerült kimenekülnie a házból.

Az időközben értesített tűzoltók eloltották a tüzet, mely azonban a sértettek életét közvetlenül veszélyeztette, az esetleges tűzhalál az átlagost jelentősen meghaladó szenvedéssel járt volna.

A halálos eredmény kialakulását csak a sértettek védekezése, menekülése, valamint a tűzoltók közbeavatkozása akadályozta meg. Az előkészítő ülésen a vádlott nem tett bűnösséget beismerő nyilatkozatot, nem mondott le a tárgyaláshoz való jogáról, így az eljárás február 28-án tanúk kihallgatásával folytatódik.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés