Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Gól nélküli döntetlen a kisvárdai rangadón

| 2023. 02. 11. | 20:05:00
A Kisvárda pályaválasztóként még egyszer sem tudta legyőzni az FTC-t az NB I-ben.
Gól nélküli döntetlen a kisvárdai rangadón
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A címvédő és nagy fölénnyel éllovas Ferencváros gól nélküli döntetlent játszott a Kisvárda vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 19. fordulójának szombati játéknapján. A harmadik helyezett hazai csapat hátránya maradt három pont a második pozíciót elfoglaló Kecskeméttel szemben, ugyanakkor a Puskás Akadémia vasárnap elé kerülhet. A Kisvárda pályaválasztóként még egyszer sem tudta legyőzni az FTC-t az NB I-ben.

OTP Bank Liga, 19. forduló:
Kisvárda Master Good-Ferencvárosi TC 0-0
Kisvárda, 3150 néző, v.: Farkas
sárga lap: Karabeljov (21.), Kovacic (27.), Ilievski (92.), illetve Botka (36.), Traoré (84.)
Kisvárda Master Good: Hindrich - Hej, Kovacic, Jovicic, Matheus Leoni - Karabeljov, Ötvös - Czérna (Ilievski, a szünetben), Makowski (Spasic, 84.), Camaj (Navratil, 76.) - Mesanovic
Ferencvárosi TC: Dibusz - Botka, Knoester, Kovacevic, Civic - Estiti (Sigér, 60.), Besic (Vécsei, 25.) - Traoré, Zachariassen, Marquinhos (Auzqui, 60.; Wingo, 76.) - R. Mmaee

A várakozásnak megfelelően a Ferencváros birtokolta többet a labdát az első félidő első felében, de a Kisvárda is el tudott jutni ellenfele kapujáig, ugyanakkor komoly gólhelyzet egyik oldalon sem alakult ki. A játékrész közepén két hazai sárga lapos megmozdulás jelezte, hogy a várdaiaknak időnként nehézséget okoz a ferencvárosi játékosok tartása. Az elsőnél Karabeljov állította meg szabálytalanul Besicet, akinek ápolni kellett a térdét, néhány perccel később pedig a középpályás nem is tudta folytatni a mérkőzést. Jó volt az iram a csaknem teltházas összecsapáson, továbbra is az FTC diktálta a tempót és néhányszor veszélyesen is fejezte be támadásait, ugyanakkor a sokat futó, időnként betömörülő hazaiak nem követtek el komoly hibákat a védekezésben. Igaz, támadásban viszont nem jelentettek veszélyt, egyszer sem találták el a fővárosiak kapuját.

A szünet után aktívabbá vált a Kisvárda, és csakhamar be is vette ellenfele kapuját: bal oldali szabadrúgás után Dibusz ütötte ki a labdát, Karabeljov pedig 18 méterről pontosan lőtt. Csakhogy VAR-vizsgálat alapján a 200. NB I-es mérkőzését vezető Farkas Ádám érvénytelenítette a gólt, mert az ívelésnél a lesről induló Kovacic akadályozhatta a kifutó ferencvárosi kapust.

A folytatásban még élénkebbé vált az iram, mindkét csapat gólra törően játszott, de kimaradtak a lehetőségek, így összességében igazságos pontosztozkodással zárult a rangadó.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés