Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Halálra szúrtak egy férfit Tiszavasváriban – vádat emelt a főügyészség

| 2023. 02. 20. | 12:27:00
Hárman összesen négy embert szurkáltak meg, aztán autóval elmenekültek.
Halálra szúrtak egy férfit Tiszavasváriban – vádat emelt a főügyészség
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Halált okozó testi sértés bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség három férfi ellen. A férfiak egy tiszaújvárosi szórakozóhelyen esetenként biztonsági őri feladatokat láttak el, és vitába keveredtek az ott születésnapot ünneplő négy sértett férfival.

Ütlegelték a sértetteket, valamint szúró-vágó eszközökkel testszerte megszúrták őket; az egyik sértett olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt. Egy másik szórakozó közvetlenül életveszélyes, a harmadik közvetetten életveszélyes szúrt sérüléseket szenvedett el, valamint negyedik társuknak is 8 napon túl gyógyuló szúrt sérülései keletkeztek.

A vádirat szerint 2021 szeptemberében, a délutáni óráktól a vendéglátó egységben ünnepelt négy férfi. Az elkövetők az éjszakai órákban érkeztek meg és szóváltásba keveredtek a sértettekkel, kölcsönösen szidalmazták egymást, majd az egyik vádlott verekedésre hívott egy sértettet az ünneplő társaságból. Mindhárom vádlott és a négy férfi vendég is kimentek az épület előtti útszakaszra, tovább vitatkoztak, majd verekedés kezdődött, amely során a vádlottak egységben ütlegelték, és a náluk lévő szúró-vágó eszközökkel testszerte megszúrták, megvágták mind a négy férfit. A verekedés után azonnal gépjárművel távoztak a helyszínről.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés