Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Két férfi is rendőrökre támadt Szabolcsban – letartóztatták őket

| 2023. 02. 16. | 14:47:00
Egyiknél kés is volt.
Két férfi is rendőrökre támadt Szabolcsban – letartóztatták őket
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Debreceni Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte a rendőrökre késsel támadó szabolcsi és a befogadó állomáson rendőrt megütő külföldi férfi letartóztatását is. 

A megalapozott gyanú szerint a 31 éves szabolcsi férfi február 7-én este egy közlekedési balesetet követő helyszíni intézkedés közben ittasan fenyegette meg a rendőröket, úgy, hogy a többszöri felszólítás ellenére egy 32 centiméter hosszú késsel – folyamatosan szúró és vágó mozdulatokat téve – közeledett hozzájuk. A nyomozó ügyészség elrendelte a büntetett előéletű férfi őrizetét, gyanúsítottként hallgatta ki felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt, majd sikeresen indítványozta letartóztatását.

[Beillesztett cikk: Késsel támadt az intézkedő rendőrökre a szabolcsi férfi]

A másik ügyben azért indult eljárás a magát iraki állampolgárnak valló idegenrendészeti őrizetes ellen, mert a rendelkezésre álló adatok alapján február 3-án, egy őrzött szálláshelyén a zárkájából a folyosóra dobott egy vasszéket, majd minden előzmény nélkül ököllel arcon ütött egy rendőrt. Az intézkedő rendőr a segítségére siető fegyveres biztonsági őrrel az elkövetővel szemben testi kényszert alkalmazott, eközben a 31 éves férfi a rendőrt kétszer leköpte, egyszer az arcába fejelt és meg akarta harapni. Miután megbilincselték, elvezetése közben is agresszíven viselkedett, továbbra is próbálta a rendőrt megrúgni és leköpni, valamint berúgta a látogatói helyiség ablakát is. A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntettének és súlyos testi sértés bűntette kísérletének elkövetésével gyanúsította meg a külföldi férfit, akinek letartóztatását azóta a bíróság – mindenben egyetértve az ügyészség erre irányuló indítványával – elrendelte.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés