Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ásóval támadt a nyírbátori rendőrökre – hét év börtönt kapott

| 2023. 03. 01. | 13:33:00
Az ítélet nem jogerős.
Ásóval támadt a nyírbátori rendőrökre – hét év börtönt kapott
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak és két rendbeli emberölés előkészületének bűntette miatt hét év börtönbüntetésre és hét év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte a Nyíregyházi Törvényszék a március 1-jén megtartott tárgyaláson azt a vádlottat, aki 2021.szeptember 14-én ásóval támadt intézkedő rendőrökre.

Az ítélet tényállása szerint egy szabolcsi településre vonult ki bejelentést követően a Nyírbátori Rendőrkapitányság egyik főtörzsőrmestere és törzszászlósa, s az intézkedés során meg akarták bilincselni G.I. vádlott testvérét.

Látva ezt a vádlott, a testvérét arrébb taszította az intézkedő rendőröktől, majd magához vett az udvaron egy ásót, mellyel először a szolgálati autó felé indult, azt kiabálva, hogy „széttöröm”, majd a rendőrautó helyett inkább a járőrök felé fordult, miközben megöléssel, az ásó beléjük vágásával fenyegette meg őket.

Ekkor a rendőrök a vádlottat több alkalommal figyelmeztették, tegye le az eszközt, ellenkező esetben lőfegyvert fognak vele szemben alkalmazni. Mivel a felszólításnak a vádlott nem tett eleget, az ásót a feje fölött, sújtásra készen tartva a hátráló főtörzsőrmestert és törzszászlóst egyre inkább megközelítette, ezért az egyik rendőr a lőfegyverét kibiztosította és rá szegezte.

Ekkor a vádlott édesapja – a fiát féltve – kivette kezéből a szerszámot, G.I. pedig elmenekült a helyszínről.

A támadás olyan mértékű közvetlen veszélyt jelentett a járőrökre, hogy a hozzátartozó közbeavatkozásának hiányában a főtörzsőrmester célzott lövést adott volna le a vádlottra.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés