Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Debrecenben tárgyalják a rozsályi emberölési kísérletet

| 2023. 03. 03. | 09:42:00
Ittasan estek egymásnak.
Debrecenben tárgyalják a rozsályi emberölési kísérletet
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A bíróság által megállapított tényállás szerint első-, másod- és harmadrendű vádlottak 2020 decemberében Rozsályon együtt vendégeskedtek a két sértettel. Alkoholt fogyasztottak, amitől ittas állapotba kerültek. A másodrendű vádlott nézeteltérésbe került az egyik sértettel. A vitába az elsőrendű vádlott is bekapcsolódott, ököllel megütötte a másik sértettet. Ezt követően mindannyian kiszaladtak az udvarra, és elkezdődött a verekedés. A közelben lakók minderről értesítették az egyik sértett testvérét, aki a helyszínre érkezett. Az elsőrendűvádlott egy késsel három alkalommal megszúrta a mellkasán az egyik sértettet, aki ezáltal életveszélyes sérüléseket szenvedett. Életét a gyors, szakszerű orvosi beavatkozás mentette meg. Az elsőrendű vádlott egy alkalommal a másik sértettet is megszúrta, akit közben a másodrendű vádlott egy gereblyével is bántalmazott. Ez a sértett 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Az első fokon eljárt Nyíregyházi Törvényszék 2022 decemberében

  • L. B. elsőrendű vádlottat emberölés bűntettének kísérlete miatt 7 év börtönbüntetésre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte.
  • L. A. másodrendű vádlottat testi sértés bűntette miatt 1 év 6 hónap börtönbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte.
  • L. E. harmadrendű vádlottat testi sértés bűntette miatt 1 év 6 hónap börtönbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ítélet ellen L. B. elsőrendű vádlott hatályon kívül helyezés és enyhítés érdekében fellebbezett.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés