Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Éveken át bujkált egy szakolyi házaspár – mostanáig

| 2023. 03. 17. | 13:12:00
Budapesten találtak rájuk.
Éveken át bujkált egy szakolyi házaspár – mostanáig
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Közrendvédelmi és Határrendészeti Osztályának munkatársai a Szabolcs- Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya és a Budapesti Rendőr-főkapitányság Célkörözési Osztálya munkatársainak közreműködésével

egy budapesti telephelyen elfogták V. M. 50 éves és K. H. 40 éves szakolyi lakosokat március 14-én hajnalban.

A Szabolcs vármegyei házaspár mindkét tagjával szemben elfogatóparancs volt érvényben, akik azért hagyták el lakóhelyüket és költöztek Budapestre, hogy ott a büntetésük végrehajtása és a hatóság elől elrejtőzzenek. A férfi ellen három éve volt érvényben elfogatóparancs, amit azért rendelt el az illetékes bíróság, mert a rablás bűntett elkövetése miatt jogerősen kiszabott négy éves börtönbüntetésének letöltését önként nem kezdte meg. A nő ellen egy évvel ezelőtt adott ki a bíróság elfogatóparancsot kifosztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyamatban lévő büntetőeljárásban.

A házaspár egy budapesti telephelyen élt és dolgozott évek óta, onnan csak a legszükségesebb esetekben mozdultak ki, így tudtak éveken keresztül rejtve maradni a hatóságok elől.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányságon folytatott körözési eljárásban végzett kutatómunka eredményeképpen a rendőröknek sikerült a nyomukra bukkanniuk, és megszervezték az elfogásukat. A férfi éppen fát hasogatott az általa eszkábált lakóingatlan előtt, felesége még aludt, amikor a rendőrök összehangolt intézkedés keretében váratlanul rajtuk ütöttek, és elfogták a házaspárt.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés