Hirdetés

Ittasan okozott balesetet, majd késsel fenyegette a szabolcsi rendőröket

A debreceni ügyészség további bűncselekményekkel gyanúsítja a férfit.

Hirdetés

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség a veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett segítségnyújtás elmulasztásával, ittas állapotban-, továbbá eltiltás hatálya alatt elkövetett járművezetéssel is meggyanúsította azt a férfit, aki a közlekedési balesetet követően késsel fenyegette a rendőröket.

A megalapozott gyanú szerint a 31 éves férfi február 7-én este úgy közlekedett gépkocsijával egy szabolcsi településen, hogy nagyon ittas volt és 4 év közúti járművezetéstől eltiltás hatálya alatt állt. A férfi közlekedése során ittasságából fakadóan forgalmi ok nélkül áttért az úttest bal oldalára, és ott elütött egy kerékpárost, aki ennek következtében az úttestre zuhant. A férfi észlelte a balesetet, ennek ellenére nem állt meg és nem nyújtott segítséget a sérültnek, hanem elmenekült.

Az elkövető a közlekedési balesetet követően magához vett egy 32 centiméter hosszúságú kést, majd gyalogosan visszament a helyszínre, és a késsel folyamatosan szúró és vágó mozdulatokat téve az intézkedő rendőröket fenyegette.

A nyomozó ügyészség az elkövetés napján őrizetbe vette a büntetett előéletű elkövetőt, felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt gyanúsítottként hallgatta ki, majd sikeresen indítványozta letartóztatását. Mivel a nyomozás során beszerzett bizonyítékok alapján az volt megállapítható, hogy a rendőri fenyegetést megelőző közlekedési baleset is a férfi terhére róható, a nyomozó ügyészség további bűncselekmények megalapozott gyanúját közölte vele.

Időközben a gyanúsított letartóztatását a bíróság május 10-ig meghosszabbította.
ittas vezetésSzabolcs-Szatmár-BeregSegítségnyújtás elmulasztásaDebreceni Regionális Nyomozó ÜgyészségJárművezetés eltiltás hatálya alatt

Hirdetés

Hirdetés