Hirdetés

Vád: át akarta verni a rendőröket egy ittas Nyírbátorban

ugyeszseg.hu

2023.03.14. 08:47

Vád: át akarta verni a rendőröket egy ittas Nyírbátorban
A kép illusztráció (Pikist)

Három év két hónapot kér rá az ügyész.

Hirdetés

Ittasan, eltiltás hatálya alatt vezetve okozott balesetet egy gépkocsivezető Nyírbátorban, majd mielőtt elhagyta volna a helyszínt, egy kiskorú utasát ültette a volán mögé, így akarta átverni a rendőrséget.

A Nyíregyházi Járási Ügyészség vádiratának lényege szerint közlekedési szabálysértések miatt már többször eltiltották a vezetéstől a 22 éves nyírségi férfit, aki egyébként vezetői engedéllyel nem is rendelkezett korábban. 2021. július 24-én a reggeli órákban a vádlott szeszesitalt fogyasztott, majd gépkocsiba ült, amellyel Nyírbátorban közlekedett, a Debreceni úton. Mellette ült a járműben a testvére, míg a hátsó ülésen egy kiskorú ismerőse utazott. Ittassága miatt nem észlelte az előtte forgalmi okból álló személygépkocsit, ezért annak fékezés nélkül nekiütközött a vádlott.

A vétlen gépkocsiban ülő sértett nő több töréses sérülést szenvedett, melyek maradandó fogyatékossággal gyógyultak meg. Megsérült a vádlott gépkocsijában utazó kiskorú ismerőse is, ő nyolc napon belül gyógyuló horzsolásokat, zúzódásokat szenvedett.

A vádlott az ütközés után a gépkocsival egy kerítésnek hajtva állt meg, ahol a vádlott kiszállt a gépkocsiból, majd a testvére kérésére a hátul utazó kiskorú sértett ült a volán mögé, a vádlott pedig beszállt a hátsó ülésre. A vádlott nem sietett a másik gépkocsi vezetőjének a segítségére, ezt helyette a testvére tette meg, míg ő a gépkocsi volánjánál tartózkodó kiskorú ismerősével megbeszélte, hogy mit fognak hazudni a kiérkező rendőröknek. A vádlott még egy ideig nézelődött a helyszínen, majd távozott, csak tíz perc múlva jött oda vissza, ahol a rendőrök látták rajta, hogy feltehetően ittas, ezért vérvételre előállították. A vádlott vérében közel egy ezrelék volt az alkoholtartalom, ami enyhe fokú ittas állapotnak felel meg.

Az ügyészség maradandó fogyatékosságot okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntettével, segítségnyújtás elmulasztásának a veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett bűntettével és eltiltás hatálya alatt elkövetett járművezetés vétségével vádolja a férfit, és azt indítványozta a vádiratban, hogy amennyiben beismerő vallomást tesz és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, akkor a bíróság három év és két hónap börtönbüntetésre ítélje, négy évre tiltsa el a járművezetéstől, három évre a közügyektől.
vádemelésNyírbátorittas

Hirdetés

Hirdetés