Hirdetés

Orbán Viktort szövetségi kapitánynak!

2015.04.13. 16:40

Orbán Viktort szövetségi kapitánynak!

Jól ismeri a stadionokat. Azokat is, amelyek még csak ez után épülnek fel.

Hirdetés

Épp itt az ideje, hogy Magyarország valami nagyot dobjon futball ügyileg! Cél az Európa-Bajnokság, amire, valljuk be, van sanszunk. A reményteli harmadik hely tehát meglehet. Talán kifogunk egy gyengébb gárdát, és megnyerjük a selejtezőt. Igen ám, de Dárdai Pál szövetségi kapitány sokáig nem bírja a kettős terhelést, és vélhetően ősztől már kizárólag a Hertha BSC-t irányítja.

Ilyenkor csak egyet lehet tenni. Lépni egy giga váratlant. Igaz, ezt egyszer Pintér Attilával már megtette az MLSZ, ám kétszer nem hibázhatunk. Ezért javasolnám Orbán Viktor,t Magyarország miniszterelnökét a magyar fociválogatott élére. Ő maga is rúgta a bőrt, jól ismeri a stadionokat. Azokat is, amelyek még csak ezután épülnek fel! Neki is a labdarúgás az élete. Orbán Viktor lehetne a világ első olyan miniszterelnöke, aki mellékállásban szövetségi kapitány. Amúgy is ott van minden válogatott meccsen, ezért nem kellene átszerveznie az életét.

Európa rólunk beszélne. Jönnének a hirdetők, szponzorok a nemzeti csapathoz. Megnövekedne a válogatott televíziós nézettsége. Még akkor is, ha az M1 közvetítené. Még akkor is, ha ifjú Knézy Jenő lenne a kommentátor. Még akkor is, ha tévedésből megjelenne a meccsen az új Fradi-sas.

Irónia nélkül mondom: érdemes lenne ezen elgondolkodni. Nem akarok politizálni, de ez a lépés a Fidesznek is jót tenne. Az ellenzék duplán jól járna, hiszen ők azt is élveznék, ha kikap a csapatunk. Legálisan szidhatnák ilyenkor az edzőt. Na és ha Orbán Viktorral tényleg kijutnák az EB-re, valami nemzeti egység is születhetne. Magyar és magyar összeölelkezhetne. Még a boltok is kinyitnának ismét vasárnap. Na jó. Azok nem. De kit érdekelne, ha kijutunk?

Szakács Béla
Az FM90 Campus Rádió támogatásával

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Ajánljuk még

Hirdetés

Ez is érdekelheti

    Hirdetés