Hirdetés

Hirdetés

Orbán Viktort szövetségi kapitánynak!

2015.04.13. 16:40

Orbán Viktort szövetségi kapitánynak!

Jól ismeri a stadionokat. Azokat is, amelyek még csak ez után épülnek fel.

Hirdetés

Épp itt az ideje, hogy Magyarország valami nagyot dobjon futball ügyileg! Cél az Európa-Bajnokság, amire, valljuk be, van sanszunk. A reményteli harmadik hely tehát meglehet. Talán kifogunk egy gyengébb gárdát, és megnyerjük a selejtezőt. Igen ám, de Dárdai Pál szövetségi kapitány sokáig nem bírja a kettős terhelést, és vélhetően ősztől már kizárólag a Hertha BSC-t irányítja.

Ilyenkor csak egyet lehet tenni. Lépni egy giga váratlant. Igaz, ezt egyszer Pintér Attilával már megtette az MLSZ, ám kétszer nem hibázhatunk. Ezért javasolnám Orbán Viktor,t Magyarország miniszterelnökét a magyar fociválogatott élére. Ő maga is rúgta a bőrt, jól ismeri a stadionokat. Azokat is, amelyek még csak ezután épülnek fel! Neki is a labdarúgás az élete. Orbán Viktor lehetne a világ első olyan miniszterelnöke, aki mellékállásban szövetségi kapitány. Amúgy is ott van minden válogatott meccsen, ezért nem kellene átszerveznie az életét.

Európa rólunk beszélne. Jönnének a hirdetők, szponzorok a nemzeti csapathoz. Megnövekedne a válogatott televíziós nézettsége. Még akkor is, ha az M1 közvetítené. Még akkor is, ha ifjú Knézy Jenő lenne a kommentátor. Még akkor is, ha tévedésből megjelenne a meccsen az új Fradi-sas.

Irónia nélkül mondom: érdemes lenne ezen elgondolkodni. Nem akarok politizálni, de ez a lépés a Fidesznek is jót tenne. Az ellenzék duplán jól járna, hiszen ők azt is élveznék, ha kikap a csapatunk. Legálisan szidhatnák ilyenkor az edzőt. Na és ha Orbán Viktorral tényleg kijutnák az EB-re, valami nemzeti egység is születhetne. Magyar és magyar összeölelkezhetne. Még a boltok is kinyitnának ismét vasárnap. Na jó. Azok nem. De kit érdekelne, ha kijutunk?

Szakács Béla
Az FM90 Campus Rádió támogatásával

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Ajánljuk még