Falemelő érzés

2015.10.04. 11:22

Falemelő érzés

Téli szünet nem lesz, tartós vészhelyzetre kell berendezkednünk.

Hirdetés

Hirdetés

A migránsügyben zajló európai szintű kommunikációs és intézkedésbörleszkből Rejtő Jenő már egy olyan esztrádműsort írt volna, hogy a Broadway-n is telt házak előtt játszanák. Amikor a francia külügyminiszter kikel a magyar (zöld)határzár ellen, miközben Calais-ben páncélosokkal számoltak fel egy sátortábort, vagy amikor a spanyol miniszterelnök a magyar rendőrökre tesz megjegyzéseket, miközben a sajátjai az észak-afrikai enklávéknál a hat méter magas kerítésről méteres botokkal verik le az afrikai alpinistákat, akik érett banánfürtként hullanak a lent várakozó rohamkocsi személyzetének karjai közé; nos ez már nem is kettős beszéd, hanem Piszkos Fred székfoglalója a megkerült cirkálón.

Ráadásul a franciák a migráns-kvótarendszert nemrég még hevesen ellenezték, holott többek között ők bombázták vissza a törzsi háborúk szintjére Líbiát; és ha már semmi más nem jut az eszükbe, akkor ráförmednek Orbán Viktorra, aki – egyébként ma már egyre nagyobb hátszéllel – egyedül védi a külső schengeni határként funkcionáló előszoba-Magyarországot. Ráadásul nem elégszenek meg ennyivel; azt is a fejünkhöz vágják, hogy a magyar nép előítéletes, bezárkózó, sőt rasszista.

A külföldi és hazai média egy részénél erre elég jól bejáratott érvek vannak, például az unalomig ismert pirézfelmérés felemlegetése – 2006-2007-ben a Tárki mérte az emberek egy kitalált néppel, a pirézekkel szembeni előítéleteit, a liberális sajtó pedig az eredményekre hivatkozva röhögte körbe a magyarokat, akik olyan megátalkodottak, hogy még azokat is utálják, akiket nem is ismernek. Pedig – amellett, hogy egy állítólagos demokratához méltatlan a felpiszkált veszélyérzetet kihasználva hülyét csinálni az emberekből – a hiszékenység nem nemzetspecifikus. Ez a fajta sunyi technika a világon bárhol beválna, ahogy a „belélegezve halálos” dihidrogén-monoxid (közismertebb nevén: víz) betiltásához aláírásukat adó lóvá tett amerikaiaknál is működött húsz éve, sokak derültségére.

Visszatérve azonban a többségében mozlim bevándorlókhoz: a fenti kamukampányoknál sokkal ijesztőbb felméréseket készítettek a közelmúltban. A német titkosszolgálat már több azonosított terroristáról beszél – maga az Iszlám Állam egyik képviselője az egyik orosz hírportálnak azt nyilatkozta, hogy eddig mintegy négyezer kiképzett terroristát küldtek Európába –, de az elvileg beilleszkedettekről egy alaposabb mérés is rendelkezésünkre áll: a brit és a német állampolgárok 7, a franciák 16 (!) százaléka szimpatizál az Iszlám Állammal, és tekintélyes arányban támogatnák a nőket másodrendű emberként kezelő saria törvénykezés bevezetését. Ennek fényében a háborús zónákból, az egymással is rivalizáló terrorszervezetek földjéről érkező tízezrek kapcsán kijelenteni, hogy nincs köztük terrorista (lásd: Merkel néhány, legújabb keletű zakkant nyilatkozatait), fogalmazzunk finoman úgy, hogy végtelen naivitásra utal.

Téli szünet nem lesz, tartós vészhelyzetre kell berendezkednünk. Azoknak lett igazuk (nekünk), akik a bevándorlási hullám kérdését még időben komolyan vették, és nem vártak az ennél kevésbé fajsúlyos kérdésekben is döntésképtelen unióra. A kormányt embertelenséggel és xenofóbiával vádoló balliberális pártocskák figyelmébe ajánljuk a menekülthelyzetről kiadott új ENSZ-jelentést – már amennyiben a tények is érdeklik őket (valószínűleg nem). Ebben a helyzetben a magyar kormány ellen kijátszani a rasszista kártyát már csak azért is abszurd, mert éppen a befogadásról prédikáló országok területén már régen elszabadult a pokol.

Párizs, Berlin vagy Stockholm tele van no-go zónákkal, mozlim miniállamokkal, amelyeket a helyiek messzire elkerülnek; az észak-afrikai és közelkeleti migránsok többsége évtizedek óta képtelen együtt élni a helyi lakossággal, amihez a kulturális különbségek jelentős mértékben hozzájárulnak; mihez kezd akkor Európa a több százezres, döntő többségükben írástudatlan, integrálódni egyébként nem is akaró utánpótlással? Akik azzal kelnek a védelmükre, hogy mennyi jó arcú ember van köztük, azok emlékezzenek: Oszama bin Laden a hatalmas, sötét szemével, keskeny arcával kifejezetten rokonszenves jelenség volt, Csontváry festményeire illő figura. Nem lehetett kiolvasni keletiesen könnyben úszó, szuggesztív tekintetéből, hogy a fél világ elpusztításának projektjén dolgozik.

Már csak ezért sem kell a szómágia azoktól, akik álszent módon ostorozzák a kormány lépéseit vagy a rendőrök viselkedését, miközben ők csak arra a pár órára találkoznak migránsokkal, amikor melegbarna szemű arab kisfiúkat mennek fényképezni a pályaudvarokra, vagy sajtburger-alamizsnát osztva gyűjtik be a szerencsétlenek hálálkodását, de félrenéznek, amikor a szeretetre éhes telepesek ezeket a gyerekeket maguk előtt tartva rohannak szögesdrótnak és rendőrnek.

Róma addig maradt talpon, amíg a limes távol tudta tartani a barbár népeket. A déli határzár nem az „új vasfüggöny” hanem az új limes. Nem bezárkózunk és kirekesztünk, csupán ellenőrizzük, kit engedünk be az országba vagy tágabb közösségünkbe. Aki ezt a védvonalat kritizálja (megfeledkezve a nyugat-európai határzárakról) az nem a valóságot veszi alapul, miközben nem tud felmutatni másik, működőképes megoldási javaslatot. Az összevissza nyilatkozó kancellár asszony miatt a migránsok túlnyomó többsége ma még szír; de ha nem leszünk egységesek mind hazai, mind összeurópai szinten, mindenki sírni fog.

Szalmási Nimród

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Ajánljuk még