Új funkciót tesztel az Instagram

themobiltrend.com

2021.10.22. 10:01

Új funkciót tesztel az Instagram

A következő hónapokban folytatódhat a kiterjesztése.

Hirdetés

Hirdetés

Elindult egy új Instagram-funkció tesztelése, ami majd értesíti a felhasználót arról, hogyha éppen valamilyen leállás van a platformon. A teszt egyelőre az Egyesült Államokra korlátozódik és a következő hónapokban folytatódhat annak kiterjesztése a nagyérdemű fogadtatásának függvényében.

Legutoljára október 4-én az Instagram, a Facebook és a WhatsApp alkalmazások közel hét órán keresztül nem működtek. A Facebook a kiesést a hibás “konfigurációs változtatásoknak” és a különböző adatközpontok közötti hálózati forgalmat koordináló útválasztók hibájának tulajdonította. Ezek után pedig október 8-án újabb, bár kisebb kiesést tapasztaltak a felhasználók az Instagram és más Facebook szolgáltatások kapcsán.

Így, amikor legközelebb valamilyen technikai probléma adódik, úgy – az új Instagram-funkciónak hála – kapunk egy értesítést a tevékenységi hírcsatornában, ami részletezi a leállást vagy a technikai problémát. Majd a probléma megoldása után is kapunk egy értesítést. Azonban azt fontos kiemelni, hogy az értesítések csak akkor jutnak el a felhasználókhoz, hogyha az valódi segítség számukra és tisztább képet kaphatnak az adott anomáliával kapcsolatosan.

Egy másik új opció is napvilágot látott: bevezették az úgynevezett “Fiókállapot” nevű eszközt. Ez konkrétan egy ablakos ügyintéző felület, melynek segítségével megnézhetjük, hogy mi történik a fiókunkkal és az adott tartalmainkkal. Egyelőre a felhasználók csak a Fiók állapota oldalon tudhatják meg, hogy fiókjukat fenyegeti-e mondjuk a letiltás veszélye.

A következő hónapokban az Instagram további információkat kíván hozzáadni az eszközhöz, beleértve azok tartalmának elosztását és ajánlását a platformon. A felhasználók fellebbezést is benyújthatnak a Fiók állapota oldalon a “Felülvizsgálat kérése” gombra kattintva. Az új Instagram-funkciók további részleteit pedig, reméljük, hamarosan megoszthatjuk. Így remélhetőleg sokkal kevesebben akarják majd a mobiljukon megtorolni azt, amikor nem működik a kedvenc appjuk.

Forrás: AndroidCentral

Svidró Márk
TheMobilTrend blog
További tartalmak a témában ITT

Instagram

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés