Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kreatív 3D nyomtatás önvezérlésű 3D tollak segítségével

| 2022. 05. 11. | 18:39:00
XXX
Kreatív 3D nyomtatás önvezérlésű 3D tollak segítségével
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A 3D nyomtatóknak napjainkban egyre nagyobb divatja van. Nem véletlenül, felhasználásuk nagyon sokrétű, praktikus és szórakoztató. Az ipari hasznosításukon túl, a kisebb nyomtatókat már otthon is könnyűszerrel alkalmazhatjuk. Az otthoni kreatív tevékenységet tovább segíti az innovatív 3D nyomtató tollak megjelenése.

A 3D nyomtató tollakat hasonlóan használjuk, mint a hagyományos íróeszközöket, azzal a különbséggel, hogy előbbiekkel háromdimenziós tárgyakat kreálhatunk, rajzolhatunk! A BestMarkt kínálatában több, 3D nyomtató toll kellékanyag is fellelhető, annak érdekében, hogy a kezdő készletünket tovább színesítsük, így még izgalmasabbá téve az alkotást.

A 3D nyomtató toll működése

Az innovatív toll egy valódi kis kézi nyomtatóként dolgozik. A benne lévő, cserélhető, több színben is létező műanyag huzalt, filamentet olvasztja meg. Ezzel az olvasztott műanyaggal – mely levegőn gyorsan megköt – izgalmas figurákat, formákat hozhatunk létre. Nincs szükségünk elektronikus sablonokra, mint a klasszikus 3D nyomtatók esetében. Egyedül a fantáziánk és kreativitásunk szabhat határt az alkotásnak.

A 3D nyomtató toll felhasználása

A 3D tollat felnőttek és nagyobb gyerekek könnyűszerrel és élvezettel használhatják. Alkalmazása közben fejlődik a képzelőerő, a kreativitás és a kézügyesség. A toll segítségével készíthetünk szobrokat, figurákat, ékszereket ajándékba vagy saját magunk örömére. Meglévő, törött tárgyainkat is korrigálhatjuk segítségével.

Filamentek a szivárvány minden színében

A megolvasztandó műanyag huzalok számos színben, valamint méretben kaphatók. A hosszúság mellett különböző átmérőjű filamentek is léteznek gyártótól függően. A csomagok tartalmazhatnak egy színt vagy különböző színek kombinációját. A filamentek biológiailag lebomló, környezetére ártalmatlan anyagokat tartalmaznak, így gyerekek is bátran használhatják.

Rajz pad, szilikon pad

A 3D rajzoláshoz megfelelő felületre van szükségünk a keletkező hő miatt. A speciális rajz- és szilikon padok hőálló anyagból készültek, általában részben átlátszóak. A felület segédvonalakkal vagy irányító pontokkal ellátott, hogy segítse a különböző mértani formák létrehozását. A rajz- és szilikon padok különböző méretben léteznek.

Kreatív rajzsablonok

Már léteznek olyan nyomtatott kisokosok, rajzsablon gyűjtemények, melyek nagy segítségül szolgálhatnak a kezdő és a profi rajzolóknak egyaránt. Ezek a nyomtatott segédletek megannyi hasznos tanáccsal, ötlettel látják el a 3D nyomtató toll használóját.

A műanyaggal történő térbeli rajzolás egyrészt élmény, másrészt fejlesztőleg hat használójára. Nem mellesleg az innovatív eszköz bárki számára könnyen megfizethető, és nincs szükség drága kiegészítőkre. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés