Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ipari festékszalag, a mindennapjaink része

| 2023. 03. 13. | 13:24:00
XXX
Ipari festékszalag, a mindennapjaink része
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Folyton történnek velünk olyan dolgok, amiket az élet teljesen természetes velejárójának tekintünk. Sokan valószínűleg így vagyunk ezzel, ha reggel betérünk egy supermarketbe és ott megvesszük a kávéhoz vagy a kakaóhoz a péksüteményünket, esetleg valamilyen gyümölcsöt is. Csak tesszük be a zacskóba, majd kiválasztjuk a kódját és megy is rá a vonalkód. Ugye milyen egyszerű? Tényleg ilyen egyszerű?

Hatékony háttértámogatás

Ahhoz, hogy a vonalkód és a többi fontos információ a ragasztóval ellátott papírra kerülhessen, szükség van pár eszközre a háttérben. Az egyik ilyen termékcsoport például a Relatív-A Kft.-től beszerezhető ipari festékszalag, amellyel nagyon hatékonyan és főleg nagyon gazdaságosan képesek a kereskedők sok adatot szépen, pontosan és gyorsan megjeleníteni az éppen megvásárolni kívánt termékről.

Sokféle adat feltüntetését írják elő a jogszabályok. Nagyon sok esetben a vonalkódos technológiát alkalmazzák előszeretettel, ahol a fekete-fehér sávok váltakozása hordozza a lényeges információkat egy adott termékről (név, ár, típus). És ebben bizony nagyon hatékony támogatók a háttérben a speciális vonalkódnyomtatóba illő ipari festékszalagok. Használatukkal az áruk forgalmazása, logisztikája és a kereskedelmi kezelése is jóval egyszerűbbé válik. Minden szükséges adat könnyedén megjeleníthető és kiolvasható.

A reggeli péksütemény adatai a pénztárnál leolvasás után már meg is jelennek a számlán, már csak ki kell fizetni.

Minél többet nyomtatni minél kevesebb idő alatt

Az ipari festékszalagok használatával igazán sok időt spórolhat minden kereskedelmi egység és nagyon sok másfajta területen aktív vállalkozás is. Amikor nagy mennyiségű nyomtatási feladatot kell gyorsan, pontosan és hatékonyan elvégezni, akkor a viasz (wax) ipari festékszalagok választása a leginkább optimális. A speciális nyomtatók ezekkel nagy sebességgel képesek papírcímkéket, etiketteket vagy vonalkódokat készíteni, miközben a nyomtató fejhőmérséklete nem kell, hogy magas legyen.

Ha tehát minél többet kell minél kevesebb idő alatt szépen és pontosan nyomtatni, akkor az ipari festékszalagoknál nem igazán van jobb. 

Több méretben kapható

Háromféle festékszalag használatos. Az első a viasz (wax) alapú festékszalag, melyet főleg papírcímkék nyomtatásához javasolnak. A második a gyanta (resin) alapú festékszalag, ezek a legnagyobb mechanikai és oldószer-vegyszer behatásnak is képesek ellenállni, és szintetikus anyagokon (PP, PE, PET, stb.) használják főképp. A harmadik típus pedig a viasz-gyanta- (wax-resin) alapú, ahol az előző kettő előnyei egyesülnek és elsősorban papíralapú és nagy igénybevételű címkékhez ajánlottak.

Ha nagyon jó minőségű és ellenálló címkefélék nyomtatására van szükség, mindenképp ipari festékszalag használata javasolt. Az eredmény tartós lesz, az ár-érték arány pedig kiváló.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés