Előzetesben a nyírbátori „temetkezési vállakozók”

szabolcsihir.hu

2019.06.18. 13:40

Előzetesben a nyírbátori „temetkezési vállakozók”
Négy nyírbátori és egy nyírgyulaji férfi rendőrkézen (Fotó: Police.hu)

Egy férfit köröz a rendőrség a kis híján halálos kimenetelű leszámolás után.

Hirdetés

Hirdetés

Egy hónapra elrendelte a Nyíregyházi Járásbíróság annak az öt férfinak az előzetes letartóztatását, akiket egy június 15-i bűncselekmény miatt emberölés kísérletével gyanúsít a rendőrség.

Resán Dalma törvényszéki sajtószóvivő június 18-i közlése szerint a terheltek egy szökésben lévő társukkal megjelentek a sértett lakóházánál az esti órákban, hogy elégtételt vegyenek korábbi sérelmeik miatt. A kulcsra zárt bejárati ajtót erőszakkal benyomták, a 48 éves családfőt kaszákkal, vasvillával, botokkal, láncokkal testszerte bántalmazták, azt kiabálva, hogy „megölünk és beteszünk a temetőbe”. A több sebből vérző sértettet végül magára hagyták. A tettesek ezt követően az áldozat egy másik szobába bezárkozó 30 éves fiához rontottak be, akit szintén megsebesítettek. Az apát súlyos, életveszélyes, a fiát könnyű sérülésekkel szállították kórházba.

A bíróság a szökség, elrejtőzés, a bizonyítás megnehezítésének veszélye (a tanúk megfélemlítése), továbbá a bűnismétlés veszélye miatt rendelte el a letartóztatásokat. A végzés nem végleges, a gyanúsítottak és védőik fellebbezést jelentettek be.

A büntetőügyben a megei rendőr-főkapitányság a nyírbátori V. S. (38), V. S. (20), V. L. (19), V. S. (18), valamint a nyírgyulaji K. F. (25) ellen nyomoz. Egy Balogh Márk (30) nevű, szintén nyírbátori férfi ellen körözést adtak ki (képünkön).
rendőrségNyírbátoremberölés kísérletenyírgyulajNyíregyházi Járásbíróság

Szóljon hozzá!

Hirdetés