Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kutyát uszítottak rendőrökre Szabolcsban

| 2020. 05. 26. | 11:43:00
Az állatot lefújták, a gazdáját megbilincselték.
Kutyát uszítottak rendőrökre Szabolcsban
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kutyájával támadt jogszerűen intézkedő rendőrökre egy többszörösen büntetett, különös visszaesőnek minősülő 39 éves szabolcsi férfi, akit a nyomozó ügyészség május 26-án állít a Kisvárdai Járásbíróság elé. Erről a vádhatóság számolt be a gyorsított bíróság elé állítás napján.

Azt írják, hogy május 23-án, az esti órákban a gyanúsított kért rendőri segítséget kért, mondván, többen bántalmazták egy italbolt előtt. Azonban a bejelentést követően elment kutyát sétáltatni, ezért a rendőrök nem találták a lakásán. Rövidesen azonban a két körzeti megbízott a házánál találkozott az ittas férfival, aki azonban szidalmazni kezdte őket, és rájuk uszította az addig pórázon lévő nagytestű kutyáját. Az állat a lábán és a karján megharapta az egyik rendőrt, könnyű sérüléseket okozva, miközben azok hiába próbálták igazoltatni a gyanúsítottat, nem engedelmeskedett. 

A férfinak sikerült a kapuján belülre kerülni, és amikor a rendőrök bementek az udvarra, közölve, hogy előállítják, ismét rájuk uszította a kutyát, ezért a körzeti megbízottak gázspray-vel ártalmatlanították az állatot. A gazdája a megbilincselése során végig trágár, becsületsértő módon szidalmazta az egyenruhásokat – közölte az ügyészség.

Mint tájékoztattak, hivatalos személy elleni erőszak, könnyű testi sértés, becsületsértés ellene a vád, amelyeket ő tagad, és a védőjével együtt panasszal élt a gyanúsítás, valamint az őrizet elrendelése ellen.

Frissítés!

A férfit a Kisvárdai Járásbíróság május 26-án gyorsított eljárásban négy év fegyházbüntetésre ítélte – közölte a Nyíregyházi Törvényszék sajtószóvivője. Az ítélet nem jogerős.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés