Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Letöltendő a Kisvárdán mentőt fenyegető bűnözőnek

| 2020. 06. 22. | 19:50:00
A vádlott korábban eltörte az ápoló orrát, de csak nem nyugodott.
Letöltendő a Kisvárdán mentőt fenyegető bűnözőnek
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Jogerősen 10 hónap fogházbüntetéssel sújtotta a másodfokon eljáró Nyíregyházi Törvényszék június 22-én azt a férfit, aki ez év elején megfenyegetett egy mentőápolót egy tárgyalóteremben. A most zaklatás miatt elítélt Sz. R. ráadásul azzal a mentővel lépett fel támadóan, akinek korábban eltörte az orrát, és emiatt egy másik büntetőeljárás is zajlik ellene.

A fenyegetőzés februárban történt a Kisvárdai Járásbíróságon, ahová a vádlottat azért idézték, mert 2018 májusában rátámadt a mentőre (közfeladatot ellátó személy elleni erőszak). A férfi ugyanis sérülten feküdt egy tuzséri ház udvarán, majd amikor az ápoló munkához látott volna, a vádlott többször megütötte. Emiatt kellett megjelennie a bíróságon a többszörösen büntetett, különös visszaesőnek számító Sz. R.-nek, aki a tárgyalás elején életveszélyesen megfenyegette a mentőt. 

A zaklatás miatt a Kisvárdai Járásbíróság első fokon 10 hónap – végrehajtásában 2 évre felfüggesztett – fogházbüntetésre ítélte a vádlottat, az ügyészség azonban fellebbezett letöltendő szabadságvesztés érdekében.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés