Sósavval támadt a tűzoltókra, rendőrökre, de felmentették

Szabolcsihir.hu

2021.01.21. 16:09

Sósavval támadt a tűzoltókra, rendőrökre, de felmentették
9 százalékos sósavat locsolt az intézkedőkre

Hiszen a vádlott elmebeteg, akit kényszergyógykezelni szükséges.

Hirdetés

Hirdetés

Az ügyészi indítvánnyal megegyező ítéletet hozott a Kisvárdai Járásbíróság, amikor a felmentése mellett elrendelte a kényszergyógykezelését annak a nőnek, aki sósavat locsolt tűzoltókra, rendőrökre, egy háziorvosra és annak asszisztensére még 2019-ben. Az ügyben hivatalos személy elleni erőszak és maradandó fogyatékosságot okozó súlyos testi sértés bűntett kísérlete miatt ítélkezett a bíróság.

A vádirat szerint a 65 éves asszony a 2000-es évek elejétől szenved elmebetegségben, gyógyszereit nem szedte és 2016-tól az előírt kontrollokon sem jelent meg. 2019 júliusában a nő fia jelezte a kezelőorvosnak édesanyja állapotromlását. Együtt keresték fel az asszonyt annak szabolcsi lakásán, de ő a helyszínre hívott mentők megérkezése után sem nyitott ajtót. Rendőri segítséget kértek, de ekkor a vádlott azzal kezdett fenyegetőzni, hogy savval önti le a behatolókat. Ennél a pontnál a rendőrök értesítették a katasztrófavédelmet.

A tűzoltók védőruházatban szétverték a lakás ajtaját, miközben a nő 9 százalékos sósavat loccsantott a folyóson tartózkodókra – többször is. A tűzoltókat megvédte a ruhájuk, azonban az egyik rendőrt a hátán, a társát, a háziorvost és asszisztensét a kézfején, a ruháján keresztül megmarta a sav. Végül sikerült elvenni a rúgkapáló elmebetegtől a flakont.

A tárgyalást a vádlott távollétében folytatták le. 

KisvárdaSzabolcs-Szatmár-Beregkényszergyógykezeléssósav

Hirdetés

Szóljon hozzá!