Hirdetés

Nyomot hagytak a hóban, így buktak le a nyírpilisi tolvajok

szabolcsihir.hu

2022.01.28. 12:37

Nyomot hagytak a hóban, így buktak le a nyírpilisi tolvajok
Illusztráció (Fotó: Freepik)

A nyírbátori rendőrök kilométereken át követték a lábnyomokat.

Hirdetés

Hirdetés

A Nyírbátori Rendőrkapitányság B. O. 23 éves és F. P. 44 éves nyírpilisi lakosokat lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanújával hallgatta ki B. O. 23 éves és F. P. 44 éves nyírpilisi lakosokat, akik feltehetően harmadik társukkal kiraboltak egy idős asszonyt. A két személyt őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. Harmadik társukat a rendőrök körözés alapján jelenleg is keresik – írja a police.hu.

Bátorligeti otthonában zajra és villanyfényre riadt fel álmából az egyedül élő idős asszony január 26-án, éjszaka. Elindult hálószobájából a konyha felé, ahonnan fény szivárgott ki, és beszélgetést hallott. A helyiséghez érve három idegent pillantott meg, akik őt meglátva a kertre nyíló hátsó ajtón át azonnal elmenekültek.

Az asszony hívatlan vendégeit már csak hátulról látta, így később a rendőröknek kevés információt tudott adni ruházatukról, de arra emlékezett, egyikük egy világos színű zsákot vitt a hátán. Távozásuk után szétnézett, kiderült, hogy a konyhából a mobiltelefonját, a baromfiólból pedig három tyúkját és egy kakasát vitték el.

A lopás után immár telefon híján a szomszédjába ment segítséget kérni, onnan értesítették a rendőrséget. A nyírbátori rendőrök haladéktalanul az elkövetők nyomába eredtek. Hóban hagyott nyomaikat követték kertről kertre, amíg az aszfaltútra értek, és onnan még több mint 6 kilométeren át egészen a szomszédos Nyírpilisre.

Az egyik addig követett lábbelinyom elvezette őket egy lakóházhoz, ahová belépve a rendőröknek rögtön megakadt a szeme a frissen levágott baromfin, egy vizes bakancson, és a hidegtől kipirult arcú egyik családtagon. B. O. a rendőrök kérdéseire beismerte, hogy részt vett a bűncselekmény elkövetésében. Előadta az eltulajdonított mobiltelefont, amelyet a tyúkokkal, és a bakanccsal együtt a nyomozók lefoglaltak.

A rendőrök elfogták a szomszédban lakó F. P.-t is, aki B.O.-val, és jelenleg még szökésben lévő harmadik társukkal közösen követték el a bűncselekményt. Az F. P. otthonában elvégzett kutatás alatt az ő vizes lábbelijét is megtalálták, amelynek talpnyomát kilométereken át követték, és a világos színű zsák, benne az elpusztult kakassal is előkerült.

A nyomozás adatai szerint a háromfős társaság tagjai Bátorligeten két másik ingatlanról három kerékpárt is elloptak, amelyek közül kettőt a nyomozók a Nyírpilisre vezető nyomkövetésük közben egy árokba hajítva megtaláltak.
lopásNyírbátorNyírpilislábnyom

Hirdetés

Szóljon hozzá!