Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Drónt is bevetettek a szabolcsi rendőrök

| 2022. 08. 29. | 13:26:00
Fokozott ellenőrzést tartottak Nyíregyházán.
Drónt is bevetettek a szabolcsi rendőrök
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság és a Nyíregyházi Rendőrkapitányság fokozott közlekedésrendészeti ellenőrzést tartott Nyíregyházán augusztus 24-én. Az akció célja ezúttal is a közlekedési balesetek megelőzése volt – számolt be a police.hu.

A rendőrök azoknak a járművezetőknek a kiszűrésére fókuszáltak, akik haladás közben figyelmen kívül hagyják a közúti közlekedés szabályait, magatartásukkal pedig balesetveszélyes helyzetet idéznek elő, mit sem törődve saját, és mások biztonságával.

A dinamikusan elkövetett szabálysértéseket elkövető járművezetőknek hadat üzentek, és kiszűrésük érdekében egy drón segítségével a levegőből is fürkészték a forgalmat.

Az eszköz segítségével több mint száz jogsértést észleltek és dokumentáltak, a szabálysértést elkövetett járművezetőket megállították, tettükkel a helyszínen szembesítették őket, és szankcionáltak. Az ellenőrzés alatt tapasztalt szabálysértések a tilos jelzés figyelmen kívül hagyása, az elsőbbségi, az irányjelzési, a kanyarodási szabályok megsértése, záróvonal átlépése, a biztonsági öv használatának elmulasztása és a vezetés közben kézben tartott mobiltelefon használata.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés