Hirdetés

Hirdetés

Risztov Évának pszichológus kell

2015.04.17. 12:27

Risztov Évának pszichológus kell

A debreceniek olimpiai bajnokának komoly tervei vannak még.

Hirdetés

A Londonban 10 kilométeren olimpiai bajnoki címet nyert, most a riói olimpiára készülő úszónő, Risztov Éva pszichológust keres maga mellé. A tavalyi berlini Európa-bajnoksága óta nem indult nyíltvízi versenyen Risztov Éva, aki két hét múlva a mexikói, majd a júniusi balatonfüredi Világkupa versenyeken elért eredményeivel szeretné bebiztosítani a részvételét a kazanyi világbajnokságon. Onnan pedig egyenes út vezethet Rióba, az olimpiára, feltéve, hogy sikerül beverekednie magát az első tíz helyezett közé.  

"A Kazany-Rió-Budapest, világbajnokságtól világbajnokságig kijelölt útvonalamat szeretném a lehető legtöbb sikerrel végigjárni, és ezért nagyon keményen meg is dolgozunk Kovács Ritával, az edzőmmel. Beszédes adatokkal nem szolgálhatok, mert a tét annál sokkal nagyobb, mint hogy szánt szándékkal megkönnyítsem az ellenfelek dolgát. Annak pedig bizonyára nincs hírértéke, hogy a hetekre, sőt napokra lebontott feladattervünk megvalósításának eredményeiből csupa jó dologra következtethetünk. Ki is mondható: a jó elképzelések jó kivitelezésére”

– hangoztatta a Telekom Sporthír Szolgálatnak nyilatkozó olimpiai bajnok, aki em rejti véka alá, hogy az elmúlt hónapok távolról sem voltak problémamentesek, de a kisebb-nagyobb napi gondokkal sikerrel küzdöttek meg.

Dacára annak, hogy Risztov Éva szintjén a hosszútávúszókat jól összedolgozó szakemberek kisebb csapata veszi körül, a londoni aranyérmes azt állítja, hogy az ő esetében ez nem így van.

„Mielőbb szükségem volna például egy, a mentális felkészülésemet segítő pszichológusra. Ezt az alkalmat megragadva álláshirdetést is adnék fel, 'jó pszichológust keresek olimpiai bajnok mellé' jeligére”

– mondta a Londonban olimpiai bajnok hosszútávúszó. Annyit azért még hozzátett, hogy a kazanyi világbajnokságon elért eredménye nem kis mértékben befolyásolhatja a hangulatát az augusztus 30-án esedékes 30. születésnapján.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés