Hirdetés

Látványos show várta a fiatalokat Nyíregyházán

unideb.hu

2018.04.20. 18:34

Látványos show várta a fiatalokat Nyíregyházán
Fotók: unideb.hu

A Debreceni Egyetemet ellepték az iskolások.

Hirdetés

Hirdetés

A játékok motiváló erejéről, a digitális családról, valamint a migráció társas kapcsolatokra gyakorolt hatásáról is szó volt a II. Nyíregyházi Ifjúságkonferencián, melyet a Debreceni Egyetem Egészségügyi Karán tartottak április 19-én.

Szabadulószoba, kémia-fizika show és gamer kuckó is várta azt a csaknem 150 középiskolást és egyetemistát, akik részt vettek a Debreceni Egyetem nyíregyházi campusán tartott egész napos rendezvényen. Az Ifjúságkonferenciát második alkalommal rendezte meg az egyetem Egészségügyi Kara, a Nyíregyházi Ifjúsági Kerekasztal, valamint a Nyíregyházi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum.

– A konferencia lehetőséget ad arra, hogy az ifjúsággal foglalkozó, akár az oktatás, az egészségügy, vagy a szociális szférában tevékenykedő szakemberek, illetve maguk a fiatalok találkozzanak, és meg tudják beszélni, mi zajlik a társadalomban, és mindez hogyan érinti ezt a korosztályt – mondta az unideb.hu-nak Huszti Éva, az Egészségügyi Kar Gerontológia Tanszék főiskolai docense.

A konferencia kiemelt témája volt a digitalizáció, valamint az ezzel összefüggő negatív és pozitív hatások. A digitális családról, a droghasználatról, játékfüggőségről és technológiai eszközök túlzott használatával együtt járó hatásokról szóló előadások mellett a programra érkező érdeklődő fiatalok szekcióüléseken ismerkedhettek meg többek között a migráció társas kapcsolatokra gyakorolt hatásával. Az eseményen szó volt a szabadidő aktív és passzív eltöltéséről, valamint a sport és egészség kapcsolatáról is.

– Ha valaki tehet valamit azért, hogy idős korában hosszú és egészséges életet éljen, azok a fiatalok. Ha felkészülnek, akkor egészséges idős koruk lesz, ha nem, akkor úgy járnak, mint az emberek döntő többsége: az életük első felét arra használják fel, hogy a másodikat nyomorúságossá tegyék – hangsúlyozta a konferencia megnyitóján Semsei Imre.

Az Egészségügyi Kar dékánja szerint fontos, hogy odafigyeljünk a fiatalokra, az őket érintő kihívásokra és problémákra.

Idén a tudományos előadások mellett nagy hangsúlyt kapott az interaktivitás és a játékosság. A résztvevők betekintést kaptak a gamifikáció, játékosítás világába, megismerhették, hogyan motiválhatnak valakit a játékok erejével. A „Word Cafe” beszélgetések során olyan témákról konzultálhattak a fiatalok az adott terület szekértőivel, melyeket ők maguk javasoltak. Így szóba kerültek egyebek mellett a tanulási technikák, a diákmunka, a közösségi média és a külföldi önkéntes munka, valamint tanulási lehetőségek.

A II. Nyíregyházi Ifjúságkonferencián az Egészségügyi Kar hallgatói egy látványos szimulációs bemutatót tartottak arról, hogyan kell elsősegélyt nyújtani abban az esetben, ha valaki rosszul lesz egy buliban.

Nyíregyházadebreceni egyetem

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés