Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nyíregyházán megmondják, hogy kell jedit nevelni

| 2018. 11. 12. | 15:06:00
A fantasztikus univerzumok pedagógiai jelenségvilága.
Nyíregyházán megmondják, hogy kell jedit nevelni
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nevelj jedit! – A képzelet pedaógiája címmel könyvbemutató előadást tart Dr. habil. Nagy Ádám kutatóprofesszor, a Selye János Egyetem és a Neuman János Egyetem oktatója 

november 14-én 9 órai kezdéssel a Nyíregyházi Egyetem D 4-es körelőadójában.

A kötet szerzői, köztük Dr. Nagy Ádám, arra a korántsem szokványos feladatra vállalkoztak, hogy bemutassák a fantasztikus univerzumok pedagógiai jelenségvilágát. A képzelet univerzumának pedagógia tárháza pedig végtelen, bepillantást nyerhetünk többek között a Star Wars és Trónok harca tanulás és műveltség szemléletébe, megismerhetjük a Harry Potter-univerzum (Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola) tantárgyi struktúráját, pedagógus típusait éppúgy, mint az alkalmazott jutalmazási és büntetési formákat, vagy a bullying jelenségvilágát.

A borzongást kedvelők számára kötelező olvasmány Steven King (Az) Vesztesek Klubjának embertelen vagy nagyon is emberi világa, a pedagógiai kihívásokat kedvelők betekintést nyerhetnek a Hibbant-szigetiek pedagógiai kultúraváltást sürgető erőfeszítéseibe a sárkánynevelés terén.

Dr. Nagy Ádám professzor a Star Trek-univerzum kiváló ismerője (aki nem mellesleg a USS Molly nevű, Constellation osztályú csillaghajó kapitánya) saját élményeit osztja meg a rendezvényen.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés