Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nagyon népszerű a járműmérnöki képzés Nyíregyházán

| 2019. 04. 05. | 12:24:00
A legtöbben még mindig a pedagógusképzés iránt érdeklődnek.
Nagyon népszerű a járműmérnöki képzés Nyíregyházán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Azt már lehet tudni, hogy a 2019-es felvételi eljárás keretében 3343 jelentkező 5725 jelentkezést nyújtott be a Nyíregyházi Egyetemre, hogy kik kerülnek be valóságosan, az viszont majd csak a nyári eredményhirdetés után derül ki.

A jelentkezők általában több szakot is megjelöltek az egyetemen, ami azt jelenti, feltétlenül itt képzelik el felsőfokú tanulmányaikat. Ez a szám meghaladja a korábbi évekét, a tavalyihoz képest 4  illetve százalékos növekedést mutat.

A legnagyobb mértékű változás az alapképzési szakoknál történt, mintegy 6 százalékkal több az első helyes jelentkezések száma az előző évhez képest. Az alapszakok közül továbbra is az óvodapedagógus alapképzési szak a legnépszerűbb a Nyíregyházi Egyetemen, az előző évvel csaknem megegyezően, 251-en jelölték meg első helyen a képzést – tájékoztatott Ferencziné dr. Ács Ildikó, a Nyíregyházi Egyetem oktatási rektorhelyettese..

A második legnépszerűbb a gazdálkodási és menedzsment alapképzési szak, 171 diák szeretne ezen a területen továbbtanulni. Változatlanul keresett a csecsemő- és kisgyermeknevelő alapképzési szak, itt is emelkedés tapasztalható a jelentkezési számokban (133), ahogyan a programtervező informatikus alapképzési szaknál is (107). Mintegy 15 százalékos növekedést mutatnak a mérnökképzések jelentkezési mutatói, ezen belül az előző évhez képest

csaknem megháromszorozódott a járműmérnöki szakra történt jelentkezések száma, és másfélszeres a jelentkezés a repülőmérnöki alapképzési szakra is.

Kiemelkedően szerepelt a szlavisztika alapszak ukrán szakiránya is (28 fő), tovább tudta növelni a jelentkezéseket, és nagyon jól indul az idei újdonság is, az edző alapszak, 45-en adták be első helyen a jelentkezésüket. Osztatlan tanári szakokat szakpáros képzésben csak nappali munkarendben hirdetett az idén az egyetem, ezek közül a legtöbben a testnevelő tanár – történelemtanár és állampolgári ismeretek tanára szakpárra jelentkeztek mintegy 21-en, ezt követi az idén 17 jelentkezővel az ének-zene tanár – népzene- és népikultúra-tanár szakpár.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés