Hirdetés

Pótfelvételi: kiderült, ki kezdheti el tanulmányait

civishir.hu

2019.08.27. 09:03

Pótfelvételi: kiderült, ki kezdheti el tanulmányait
Fotó: Cívishír

Plusz 6 400 elsőéves.

Hirdetés

Hirdetés

Kihirdették a felsőoktatási pótfelvételi ponthatárait: az eljárás eredményeként több mint 6 400-an kezdhetik meg tanulmányaikat szeptemberben.

Az Oktatási Hivatal közleményében azt írta, hogy augusztus 7-éig 9 299-en jelentkeztek a felsőoktatásba, közülük 6 421-en kezdhetik meg tanulmányaikat szeptemberben.

A pótfelvételi eljárásban alapképzésre 4453, felsőoktatási szakképzésre 1049, osztatlan képzésre 469, mesterképzésre pedig 450 hallgatót vettek fel. A pótfelvételiben egy szakra és egy intézménybe lehetett jelentkezni, és jellemzően önköltséges képzésekből lehetett választani.

A legnépszerűbb intézmény a Debreceni Egyetem, a Budapesti Gazdasági Egyetem és a Pécsi Tudományegyetem volt.

A legkedveltebb szakok a felvettek száma alapján: gazdálkodási és menedzsment, jogász, kereskedelem és marketing, gyógypedagógia, pénzügy- és számvitel.

A most megállapított ponthatárok legalább olyan magasak, mint a július 24-én meghatározottak. Ha többen, illetve jobb felkészültségűek jelentkeztek egy képzésre, mint az általános eljárásban, akkor előfordulhat, hogy a pótfelvételi ponthatára meghaladja az általános eljárásét - írták.

Az Oktatási Hivatal a jelentkezőket a döntésről sms-ben értesíti. A besorolási döntés az E-felvételi Hivatalos iratok menüpontjában lesz elérhető; erről az OH minden jelentkezőt e-mailben is tájékoztat.

A felvett jelentkezők a felvételi határozatot és a beiratkozással kapcsolatos tájékoztatót felsőoktatási intézményüktől kapják majd meg.
pótfelvételidebreceni egyetem

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés