Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Visszaültek az iskolapadba a Nyíregyházi Egyetem hallgatói is

| 2019. 09. 09. | 20:16:00
Szeptember 8-án tartották az ünnepélyes tanévnyitót.
Visszaültek az iskolapadba a Nyíregyházi Egyetem hallgatói is
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

"Az ünnep az élet rangja, felsőbb értelme.” Márai Sándor idézetével köszöntötte a Nyíregyházi Egyetem első éves hallgatóit, jubiláló diplomásait és a megjelent vendégeket Halkóné dr. Rudolf Éva, központvezető, az intézmény tanévnyitó ünnepi szenátusi ülésén, szeptember 8-án, a Kodály teremben.

A jelenlévőket köszöntötte, majd az elsős hallgatókat nyíregyházi polgárrá fogadta Kovács Ferenc, Nyíregyháza Megyei Jogú Város polgármestere. Vassné dr. Figula Erika beszédét követően átadta a jelenlévő 50, 60, 65, 70 és 75 éve végzett diplomásoknak a jubileumi arany, gyémánt, vas, rubin és márvány okleveleiket.

A 2019/2020-as tanévben az egyetem Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíjban részesült hallgatói szintén az intézmény rektorától vehették át az ösztöndíj odaítéléséről szóló dokumentumot.

Az ünnepségen elhangzott, hogy a Nyíregyházi Egyetemen a 2019-2020-as tanévet 1249 első éves hallgató kezdi meg. A felvett hallgatók közül állami ösztöndíjas képzésben 928 fő, önköltséges finanszírozási formában 321 fő tanul. A teljes idejű munkarendben, azaz nappali tagozaton 550 első éves hallgató, részidős munkaendben, azaz levelező tagozaton 699 fő hallgató kezdi meg tanulmányait az intézményben.

Az eseményen bejelentették, hogy Kásler Miklós több évtizedes kiemelkedő oktató és kutató munkája elismeréseként Miniszteri Elismerő Oklevélben részesítette Dr. Egri Imrét, a Nyíregyházi Egyetem Gazdálkodástudományi Intézetének főiskolai tanárát, valamint Miniszteri Elismerő Oklevélben részesítette a Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumot, fennállásának 50 éves jubileuma alkalmából.

Az ünnepség az első éves hallgatók eskütételével zárult.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés