A nyíregyházi egyetemisták is szárnyaik alá veszik a kicsiket

2020.09.09. 18:38

A nyíregyházi egyetemisták is szárnyaik alá veszik a kicsiket
György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) államtitkára diákokkal beszélget a Tanítsunk Magyarországért egyetemi mentorprogramhoz kapcsolódó rendezvényen (Fotó: mti)

Havi 30 ezer forint a gázsi.

Hirdetés

Hirdetés

A Nyíregyházi Egyetem is csatlakozott a Tanítsunk Magyarországért egyetemi mentorprogramhoz az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM), az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi), a Klebelsberg Központ, valamint a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának közreműködésével.

Az egyetemi mentorprogramban résztvevő egyetemisták a közreműködő általános iskolák egyikében meghatározott számú 7. osztályos kisdiákkal kezdik meg a közös munkát, a közös élményszerzést, amelyért havi 30 ezer forintos ösztöndíjban részesülnek, amit eredményesség alapján további juttatások egészíthetnek ki. Egy hallgató maximum négy-öt kisdiákot vesz a szárnyai alá, és segít nekik abban, hogy sikerrel fejezzék be az általános iskolát, valamint tovább folytassák tanulmányaikat a középfokú oktatásban. A mentorok emellett megismertetik a kisdiákokkal a településen túli világ izgalmait (pl. állatkert, mozi, múzeumok), amely motiválhatja őket a fejlődésben.

A programban közreműködő egyetemeken – melyek a kezdeti évben, 2019-ben a Pécsi Tudományegyetem, a Miskolci, a Nyíregyházi és a Debreceni Egyetem – már a tavaszi félévben elindult a csatlakozás előfeltételének számító egyetemi kurzus, amelynek keretében a hallgatók elsajátították a mentori tevékenységhez kapcsolódó legszükségesebb ismereteket és kompetenciákat. A program iránti hatalmas érdeklődést jól mutatja, hogy mind a négy intézményben nagyon rövid idő (jellemzően kevesebb mint egy nap) alatt beteltek a meghirdetett kurzusok – a Debreceni Egyetemen például négy és fél perc alatt – így emelni kellett az eredetileg tervezett létszámokat. A tavaszi félévben több mint 500 egyetemi hallgató kezdte meg a felkészülést a mentorálásra.

Hirdetés

Szóljon hozzá!