Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nyíregyházi Egyetem: íme, a legnépszerűbb szakok!

| 2021. 03. 30. | 16:08:00
Volt értelme újraindítani a kommunikáció- és médiatudomány szakot.
Nyíregyházi Egyetem: íme, a legnépszerűbb szakok!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az egy évvel korábbihoz képest 20 százalékkal többen, 4107-en jelentkeztek a Nyíregyházi Egyetemre; március 30-i közlés szerint első helyen 1257-en jelölték meg a felsőoktatási intézményt.

Minya Károly oktatási rektorhelyettes arról tájékoztatott, hogy a legtöbb jelentkező az óvodapedagógus alapszakot választotta (nappali: 42, levelező: 83), ezt követik a gazdálkodási és menedzsment alapszak (nappali: 37, levelező: 49), valamint a tanító (59 fő) és a repülőmérnöki alapszakra jelentkezők.

Népszerűnek bizonyultak a felsőoktatási szakképzések a levelező képzésben, főként a gazdálkodási és menedzsment, a műszaki, a programtervező informatikus, valamint a mezőgazdasági képzés területén. A legnagyobb emelkedés a mezőgazdasági mérnöki alapszakra felvételizők körében mutatkozott. 

Az osztatlan tanári szakokat szakpáros képzésben mind nappali, mind levelező munkarendben meghirdette az egyetem, a jelentkezők száma a tavalyival megegyező. Ezek közül a legtöbben a testnevelő tanár, a történelemtanár és az angol-, valamint ezek szakpárjaira adták be a jelentkezésüket. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés