Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hamarosan a jégkorszakban találjuk magunkat Nyíregyházán

| 2021. 10. 25. | 14:00:00
Az állatparkba tervezett attrakció újabb elemeinek közbeszerzése lezárult.
Hamarosan a jégkorszakban találjuk magunkat Nyíregyházán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Eredményt hirdettek a Nyíregyházi Állatpark legújabb attrakciójának, a Jégkorszak Állatbamutatónak újabb három kifutójára kiírt közbeszerzésben, megvan a három kivitelező - olvasható a Közbeszerzési Értesítő október 25-i számában.

A három részből álló projekt összköltsége nettó 6,15 milliórd forint.

Az első részben oroszlánfóka, Flum Ride, hegyi kecske, és szarvaskifutó lesz, a nyertes kivitelező a KE-VÍZ 21 Építőipari Zrt. (Nyíregyháza)
A Patagóniai oroszlánfóka-bemutató épület alapvetően az állatok kiszolgálására, azok szálláshelyéül épül. Az állatokat a nézőközönség a külső kifutókban láthatja, mely az épület északi oldalához csatlakozva szárazföldi és medence területekkel biztosítja az oroszlánfókák világának élőhelyazonos természeti környezet bemutatását. A látogatók a kültéri sétányról üvegfelületekkel kialakított kerítésen keresztül láthatják az állatokat.

Flum Ride

A Flum Ride élményfolyóban utazó látogatók közvetlen közel haladnak el a csónakjaikkal az oroszlánfókák külső kifutója mellett, a keleti oldalon. A külső kifutó öblökkel szegélyezett szárazföldi területeket, nagyméretű medencét, benne kisebb szigeteket tartalmaz. A szigetek sora biztosítja, hogy szükség esetén mobil elválasztó rácsokkal a szigetek vonalában a medence kettéválasztható. A fóka belső tér kétszintes, az alsó szinten a medence gépészet és technológiai berendezések kapnak helyet. A földszinten az állatok belső boxai, medencéi, kiszolgálásukhoz szükséges gondozói közlekedő felületek helyezkednek el. A két szintet lépcsőház köti össze.

Farkasok

A nagyröpde, nagymacska kifutó kivitelezésének nyertes ajánlattevője a KEVIÉP Építőipari és Kereskedelmi Kft. (Debrecen), és ugyancsak ez a vég nyerte a farkaskifutók építésére kiírt páylázatot is.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés