Hirdetés

Hirdetés

Elbúcsúznak Nyíregyházától az egyetemisták

Szabolcsihír

2022.06.15. 16:44

Elbúcsúznak Nyíregyházától az egyetemisták
Az egyetemről indul a menet (A kép illusztráció)

A végzős hallgatók hagyományt kívánnak teremteni.

Hirdetés

A Nyíregyházi Egyetem végzős hallgatói hagyományteremtő szándékkal június 17-én (pénteken) 16:15 és 17:00 óra között elballagnak az egyetemről, de formálisan, ünnepélyes keretek között elköszönnek a város vezetésétől is. A program délután négykor kezdődik az egyetem campusán, ahol az intézmény rektora, Vassné Figula Erika és Halkóné Rudolf Éva kancellár búcsúbeszédet mond a talárt viselő, végzett hallgatóknak.

Ezt követően 16:15 perckor hintóval, népzenészekkel és traktorral kísért menet indul a Sóstói út - Kossuth utca - Vay Ádám körút - (Korzó Bevásárlóközpont) - sétálóutca - Nagy Imre tér - Dózsa György utca - Kossuth tér útvonalon az úttest jobb oldalán, rendőri felvezetéssel. 

17:00 órától a Kossuth téren, a városháza előtt Kovács Ferenc polgármester fogadja, és köszönti a hallgatókat. Az esemény zárásaként Kovács Karolina HÖT elnök, végzős hallgató búcsúzik a végzősök nevében.

A gyalogos felvonulás útvonalán részleges forgalomkorlátozásra kell számítani, így az egyetemi hallgatók és a szervezők ezúton is kérik a közlekedők és a városlakók megértését, türelmét.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés