Hirdetés

Hirdetés

Így történt a nyíregyházi tragédia

2015.07.20. 10:48

Unokaöccse életét mentette meg sajátja árán a nő.

Hirdetés

Ahogy arról korábban beszámoltunk, július 17-én, Nyíregyházán, a Petőfi utcában egy negyedik emeleti lakás kigyulladt. Egy nő a tűz elől menekülve - karjában egy kisgyerekkel - kivetette magát az ablakból.

Az unokaöccse életét mentette meg

A Blikk információi szerint az 52 éves Jutkának lakása ajtaján már esélye sem volt a menekülésre, de nem egyedül volt bent, így bármilyen áron, de ki akart jutni.

„Ennél hősiesebb tettet és tragikusabb esetet sosem láttam még. Egy hat és fél éves gyermek is volt a lakásban, a hölgy testvérének a kisfia, valamint a saját lánya”

- nyilatkozta a Blikknek az egyik szomszéd, aki elmondta, hogy a lány, Viktória (20) még kijutott az égő lakásból.

„Csak annyit hallottunk, hogy valaki elképesztően kétségbeesett hangon sikít segítség után. A lány volt az, aki azt kiabálta, hogy a gyerek is bent van még. Vizes lepedőkért szaladtunk, de már képtelenség volt bejutni a lakásba, lángok csaptak ki az ajtón”

- folytatta a szomszéd. Amíg az ajtónál próbáltak bejutni, addig Jutka az ölébe vette az apró fiúcskát, és a mélybe vetette magát. Körülbelül tíz métert zuhanhatott, egy autó mellé, végig a karjában tartva a gyermeket.

„Mire leértünk, a fiúcskát már kivették a kezéből a mentők, és próbálták menteni a nő életét. Mi mellettük álltunk egy rendőrrel, amikor az égő lakás ablakkerete kirobbant, és felénk zuhant, majd végül az asszony fejére esett. Ha a rendőr nem ugrik el, őt is agyoncsaphatta volna ”

- mondta egy másik szemtanú.

A kisfiú súlyos sérüléseket szenvedett

A kisfiú sokkot kapott, több csontja szilánkosra tört, és égési sérüléseket is szenvedett. Az őt ápoló kórházban az MTI-nek azt mondták, ezek a sérülések súlyosak, de csak együtt életveszélyesek. A gyereket fájdalmai miatt altatásban tartják.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés