Hirdetés

Megnyílt a Hajdúság Expo!

2015.08.14. 18:01

Irány Hajdúőböszörmény!

Egyre népszerűbb a hajdúsági Expo: az idén 4500 négyzetméteres kiállítási területen 60 kiállító mutatkozik be, köztük számos mezőgazdasági gépgyártó és forgalmazó - mondta Kiss Attila, Hajdúböszörmény polgármestere (Fidesz-KDNP) péntek délután, az expo hivatalos megnyitóján.

Kis Miklós Zsolt, a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára is a gépészeti bemutatóra hívta fel a gazdák figyelmet, ugyanis - mint hangsúlyozta - a vidékfejlesztési program jelentős forrásokkal támogatja a gépbeszerzéseket.

Jakab István, a Magosz (Magyar Gazdakörök Országos Szövetsége) elnöke, az Országgyűlés alelnöke jelezte: a parlamentben mindent megtesznek azért, hogy a gazdákat segítő törvények szülessenek, s lehetőséget kérnek a kormánytól az állami földek értékesítésére, ami javítani fogja a magyar mezőgazdaság versenyképességét.

A Hajdúhét keretében negyedik alkalommal megrendezett Hajdúsági Expo megnyitóján Kiss Attila emlékeztetett rá, hogy az első hajdúvárosi találkozót 1937-ben rendezték meg. Az első hajdúhetet Darányi Kálmán akkori magyar miniszterelnök nyitotta meg a Bocskai gimnáziumban.

A hagyományt 1994-ben elevenítették fel, s ma már nem csupán számos kulturális program, hanem az agrárexpo és a traktorhúzó versenyek, köztük az Európa kupa döntője is színesítik a kínálatot - mutatott rá a polgármester.

Hirdetés

Hirdetés