Hirdetés
Hirdetés

Egy év alatt több mint a harmadával nőtt a végrehajtások száma

Cívishír | 2024. 10. 06. | 11:26:00
Jámbor András közérdekű adatigénylésben kérte ki az adatokat.
Egy év alatt több mint a harmadával nőtt a végrehajtások száma
Jámbor András (Fotó: Jámbor András Facebook-oldala)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

670 ezer emberrel szemben van ma végrehajtás Magyarországon! Tavaly ez a szám 490 ezer volt, vagyis egy év alatt több mint a harmadával nőtt ez a szám – tudatta Jámbor András országgyűlési képviselő október 6-án, aki közérdekű adatigénylésben kérte ki ezeket az adatokat a Magyar Bírósági Végrehajtói Kartól.

– Aki még mindig nem érti, mi a baj a jelenleg hatályos végrehajtási törvénnyel, annak csak mondjuk el ezt a számot! Mert ebből világosan látszik, hogy fordított Robin Hood-országban élünk, ahol éppen azoktól veszik el a pénzt, akik bajba jutnak, hogy aztán az elit szétossza a profitot egymás között. Ennek a rendszernek a záloga pedig a jelenlegi, Völner és Schadl által tollba mondott végrehajtási törvény – közölte.

Bejelentette, jövő héten újra a parlament elé viszi a végrehajtási törvény módosítását. – Februárban Orbán azt mondta, ha van javaslat a törvény megváltoztatására, akkor hajlandóak együttműködni. Hát nézzük, hogy jövő héten átengedik-e a javaslatomat a fideszes képviselők, amit tizenharmadjára teszek eléjük – zárta gondolatait.

Hirdetés
Hirdetés