Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Elsodort egy embert a vonat Kisvárdán

mti/Mávinform | 2024. 07. 06. | 08:56:04
Hosszabb menetidőre kell számítani a Debrecen-Záhony vonalon.
Elsodort egy embert a vonat Kisvárdán
Hosszabb menetidőre kell számítani (Fotó: Illusztráció/pikist.com)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Elsodort egy embert a Záhonyból Debrecenbe közlekedő vonat a kisvárdai vasútállomástól nagyjából fél kilométerre - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) július 6-án, szombaton az MTI-vel.

A közlemény szerint a város hivatásos tűzoltói gyalog közelítették meg a helyszínt, és a Fényeslitkéről érkező mentesítő szerelvényre segítenek átszállni a vonat utasainak. Az esethez mentő is érkezett.

Hozzátették, hogy a vasúttársaság tájékoztatása szerint a helyszínelés végéig egy vágányon szünetel a forgalom Kisvárda és Fényeslitke között, emiatt hosszabb menetidőre lehet számítani a Nyíregyháza-Záhony szakaszon.

A Záhonyból a Nyugati pályaudvarra 5:30-kor elindult Nyírség InterCity menetideje 80 perccel nőtt, emiatt csak Szolnokig közlekedett. Onnan az utasok a 9:15-kor továbbinduló Cívis InterRégióval utazhatnak Budapest felé.

A fordulókésés csökkentése érdekében a Nyugati pályaudvarról – Debrecenen, Miskolcon át –a Keleti pályaudvarra induló Tokaj InterCity csak Szolnoktól közlekedik. Odáig a Nyugatiból Debrecenbe 10:25-kor induló Cívis InterRégióval lehet eljutni. Szolnokon biztosítják az átszállás az IC-re.

A Nyírség IC késése miatt a Fehérgyarmatról Debrecenbe tartó Kraszna InterCity utasai Debrecenből a 7:36-kor induló Cívis InterRégióval vagy a 8:05-kor továbbinduló Tokaj InterCityvel utazhatnak Budapest felé.

A Záhonyból a Nyugati pályaudvarra 5:30-kor elindult Nyírség InterCity a balesetben érintett vonat mögött haladt, emiatt Fényeslitkére visszatér és onnan a másik vágányon folytatja útját. Jelentősen, 60-80 perccel nőhet a menetideje.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés