Hirdetés

Kétszettes előny is kevés volt a nyíregyházi győzelemhez

| 2022. 12. 21. | 20:47:00
Csehországban lépett pályára a Fatum-Nyíregyháza.
Kétszettes előny is kevés volt a nyíregyházi győzelemhez
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Fatum-Nyíregyháza - pályaválasztói jogát feladva - 2-0-s vezetésről 3-2-re kikapott a cseh bajnok VK Prostejovtól a női röplabda Challenge Kupa első fordulójának első mérkőzésén december 21-én, szerdán.

A nyolcaddöntőbe jutásért zajló párharc visszavágóját - ugyancsak Csehországban - csütörtökön rendezik, a továbbjutó a spanyol Avarca de Menorcával, vagy az izraeli Hapoel Kfar Sabával találkozik januárban.

A nemrég edzőcserén átesett nyírségiek - Leonidasz Gaitanakiszt a szlovákiai Tomás Varga váltotta - jó előjelekkel várhatták az összecsapást, ugyanis múlt hétvégén bejutottak a Magyar Kupa elődöntőjébe. Az ugyanakkor nem mellettük szólt, hogy a Prostejov bajnoki címvédőkét élen áll a cseh élvonalban, a magyar csapat ráadásul csak szerda hajnalban indulva utazott ki a találkozók helyszínére.

Az összecsapás első szettjében semmilyen fáradtság nem érződött a magyar együttes játékán: a Fatum egy rövid időszakot leszámítva végig vezetett, és a szlovén Selena Leban, valamint a lett Anija Jurdza vezetésével magabiztosan került előnybe.

A második felvonásban is magas színvonalon, kevés hibával röplabdáztak a csapatok, 1-0-s cseh előny után azonban ekkor is végig a Varga-tanítványok vezettek. A korábbinál precízebben támadó "vendégek" ugyan többször is egy pontra csökkentették hátrányukat, egyenlíteniük egyetlen alkalommal sem sikerül, így a Nyíregyháza - ismét Leban és Jurdza ponterős játékával - megduplázta előnyét.

A harmadik etapra "megérkeztek" a mérkőzésbe a csehek is, ezúttal ők voltak azok, akik végig vezettek - a játszma hajrájához érve már hat ponttal is. A nyírségiek ezt követően 21-19-re még felzárkóztak, de ezúttal ennyi volt bennük, a Prostejov pedig a cseh válogatott Klara Faltinova, valamint a brazil Jéssica Silva támadásaival szépített.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés