Hirdetés

Kukoricapehely, ahogy Boros Vali készíti +recept

| 2019. 05. 11. | 14:10:00
Enni? Hát azt nagyon szeretünk. A sütés-főzésbe pedig jöjjünk bele együtt!
Kukoricapehely, ahogy Boros Vali készíti +recept
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hozzávalók:
kb. 4 evőkanál kukoricaliszt
bodzaszirup vagy bármilyen szörp

Elkészítése: Egy kis tálba tesszük a kukoricalisztet, majd erre öntjük a bodzaszirupot, vagy bármilyen szörpöt (ha az sincs otthon, akkor mézet kell rá csorgatni és hozzá vizet adni). Jó könnyűre kell összedolgozni, nem szabad keménynek lennie. Akkor jó, ha éppen összeáll. Egy sütőpapírra öntjük, ráteszünk egy másikat, és kinyújtjuk tepsi méretűre.

Minél vékonyabb, annál jobb, mert akkor nagyon jó ropogósra fog száradni. A sütőpapírral együtt tesszük a tepsibe, egy derelyevágóval tetszőlegesre daraboljuk, így tesszük a sütőbe. Villanynál elég 170 fok, gázsütőnél 200 fok. 15 perc múlva kivesszük, megforgatjuk, visszatoljuk a sütőbe újabb 15 percre. Ekkor már nem ragad, és már látszik, hogy kezd száradni. Ismét megforgatjuk, majd újabb 15 perc elteltével megint. Ezután már kikapcsoljuk a tűzhelyt, és a lezárt sütőben hagyjuk teljesen kiszáradni.

Jó étvágyat kíván: Boros Vali
borosvalikonyhaja.blogspot.com

Hirdetés
Hirdetés
További híreink
Nemzeti gyásznap: elmarad a nyíregyházi fesztivál
Nemzeti gyásznap: elmarad a nyíregyházi fesztivál
Ferenc pápa búcsúztatását április 26-án, szombaton délelőtt 10 órától tartják.
Londoni rudacska Ady Lőrincné receptje szerint
Londoni rudacska Ady Lőrincné receptje szerint
A költő édesanyjának süteményes füzetében találtuk a leírást.
Ingyen lepcsánka jár a nyíregyháziaknak
Ingyen lepcsánka jár a nyíregyháziaknak
Csak ki kell menni az adventi forgatagba.
Egy encsi és egy tarcali éttermet is elismer a Michelin
Egy encsi és egy tarcali éttermet is elismer a Michelin
A Michelin Guide etalon a gasztronómiában.
Utazás a kóser konyha világába Nyíregyházán
Utazás a kóser konyha világába Nyíregyházán
Zsidó gasztronómiai fesztivált rendeznek.
A gasztronómia szerelmeseinek kedveznek Nyíregyházán
A gasztronómia szerelmeseinek kedveznek Nyíregyházán
A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött!
Elhunyt Frank Júlia
Elhunyt Frank Júlia
Száznál is több szakácskönyvet írt.