Hirdetés

Recept: szilvalekváros fánk

| 2017. 08. 04. | 12:08:00
Enni? Hát azt nagyon szeretünk! A sütés-főzésbe pedig jöjjünk bele együtt!
Recept: szilvalekváros fánk
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hozzávalók:
• 1 kg liszt
• 1 csomag élesztő
• ½ liter tej
• 1 evőkanálnyi disznózsír
• só,
• cukor

Elkészítés:
A fánk tésztája tojás nélkül készül. Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet egy nagyobb tálba öntjük, és hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt. A többi tejjel kidolgozzuk szép simára a tésztát. A zsírt a vége felé dolgozzuk a tésztába. Melegebb helyre tesszük és duplájára kelesztjük. Nyújtódeszkára öntjük, kézzel széthúzzuk, négyszögletesre szeljük a tésztát, a közepébe lekvárt töltjük, és hengeresre összecsavarjuk, majd forró olajban aranyszínűre sütjük. Különlegessége – szokatlan, hosszúkás formáján túl – a híres szatmári szilvalekvár volt. Ebben nincs hozzáadott cukor, 24 órán át folyamatosan kavargatják a szilvát egy üstben, ennek során a gyümölcs saját cukortartalma sűríti be a lekvárt.

Jó étvágyat!

Hirdetés
Hirdetés
További híreink
Nemzeti gyásznap: elmarad a nyíregyházi fesztivál
Nemzeti gyásznap: elmarad a nyíregyházi fesztivál
Ferenc pápa búcsúztatását április 26-án, szombaton délelőtt 10 órától tartják.
Londoni rudacska Ady Lőrincné receptje szerint
Londoni rudacska Ady Lőrincné receptje szerint
A költő édesanyjának süteményes füzetében találtuk a leírást.
Ingyen lepcsánka jár a nyíregyháziaknak
Ingyen lepcsánka jár a nyíregyháziaknak
Csak ki kell menni az adventi forgatagba.
Egy encsi és egy tarcali éttermet is elismer a Michelin
Egy encsi és egy tarcali éttermet is elismer a Michelin
A Michelin Guide etalon a gasztronómiában.
Utazás a kóser konyha világába Nyíregyházán
Utazás a kóser konyha világába Nyíregyházán
Zsidó gasztronómiai fesztivált rendeznek.
A gasztronómia szerelmeseinek kedveznek Nyíregyházán
A gasztronómia szerelmeseinek kedveznek Nyíregyházán
A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött!
Elhunyt Frank Júlia
Elhunyt Frank Júlia
Száznál is több szakácskönyvet írt.