Szlovák védelmi miniszter: Fico állapota stabil, de nagyon súlyos

MTI | 2024. 05. 16. | 09:21:09
Öt órán át tartó életmentő műtétet hajtottak végre.
Szlovák védelmi miniszter: Fico állapota stabil, de nagyon súlyos
Több lőtt sebbel életveszélyes állapotban szállították kórházba a szlovák miniszterelnököt
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Stabil, de továbbra is nagyon súlyos Robert Fico szlovák kormányfő állapota a műtét után - jelentette be Robert Kalinák szlovák védelmi miniszter, miniszterelnök-helyettes a besztercebányai kórházban csütörtökön.

A Nyitrabányán szerdán elkövetett merénylet után több lőtt sebbel életveszélyes állapotban kórházba szállított kormányfőn öt órán át tartó életmentő műtétet hajtottak végre, az állapota stabil, de nagyon súlyos - jelentette be Robert Kalinák.

A kórház igazgatóhelyettese szerint a miniszterelnököt két orvosi csapat műtötte, és továbbra is az intenzív osztályon fekszik.

Amennyiben a szlovák miniszterelnök sérülései miatt hosszabb kezelésre szorulna, a vonatkozó szabályozás szerint feladatai ellátását a négy miniszterelnök-helyettes egyike venné át, a szlovák sajtó Robert Kalinákot tartja a legesélyesebbnek e feladat ellátására.

Robert Fico ellen szerda délután Nyitrabányán (Handlová), a kormány kihelyezett ülése után követett el lőfegyveres merényletet egy 71 éves lévai férfi, akit a helyszínen azonnal őrizetbe vett a rendőrség.

Egy író lőtte meg a szlovák miniszterelnököt
A kormányfőt életveszélyes állapotban szállították kórházba.