Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ekkora razzia régen volt Szabolcsban!

police.hu | 2024. 05. 31. | 16:35:07
Három nap alatt több mint 2200 embert igazoltattak. +Videó
Ekkora razzia régen volt Szabolcsban!
Több mint ezer autót ellenőriztek (Fotó: rendőrség)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője május 27-29. között fokozott ellenőrzést rendelt el. Az akciót a helyi rendőrök a Készenléti Rendőrség (KR) és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársaival, valamint mező- és polgárőrökkel közösen hajtották végre. A komplex – vagyis közlekedésrendészeti, közrendvédelmi, igazgatásrendészeti, bűnügyi és migrációs – ellenőrzésben összesen közel háromszázan vettek részt. A földi egységeket a levegőből a KR helikoptere is segítette. 

Az egyenruhások a vármegye mintegy negyedét lefedték.

Tiszavasvári, Nyíregyháza, Mátészalka és Nyírbátor környékén szinte valamennyi településre bementek, és átfogó ellenőrzést hajtottak végre. Volt, ahol ellenőrző-áteresztő pontokat állítottak fel, az arra közlekedő valamennyi járművet megállították, és átvizsgálták. A bűnügyileg frekventált településrészeken ingatlanokat is átvizsgáltak körözötteket keresve, valamint illegális termékek és eszközök után kutatva. A cél a lakosok biztonságérzetének erősítése és a jogsértőkkel szembeni határozott fellépés volt.

Az összehangolt akcióban az egyenruhások három nap alatt 2258 főt igazoltattak, 1072 gépkocsit ellenőriztek és 362 esetben intézkedtek. 192 alkalommal helyszíni bírságot szabtak ki, 49 szabálysértési feljelentést tettek, valamint 7 bűncselekmény elkövetése miatt éltek feljelentéssel.

Az intézkedés alá vontakkal szemben 30 alkalommal kényszerítő eszközt alkalmaztak, 26   személyt elfogtak, 12 főt előállítottak és három közbiztonságra különösen veszélyes eszközt koboztak el. A települések közötti utakat szegélyező fás-bokros területeken több illegális szemétlerakóhelyre bukkantak, amelyek felszámolása érdekében megtették a szükséges intézkedéseket.    

A vármegyénkben élők biztonságérzetének szavatolása érdekében várhatóan a jövőben is szervez hasonló akciókat a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság a Készenléti Rendőrséggel szorosan együttműködve.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés