Recept: tepsis, rakott csirkemell

Hozzávalók:
2 db csontos csirkemell/csirkemell filé
1,5 kg krumpli,
1 nagy fej vöröshagyma,
4 gerezd foghagyma,
10 dkg kolozsvári szalonna,
0,5 kg gyorsfagyasztott zöldségkeverék,
csirke fűszerkeverék, ételízesítő
zsiradék a tepsi kikenéséhez

Elkészítése:
A krumplit és a hagymákat vékonyabb szelekre vágjuk. A csirkemellet filézzük, felszeleteljük, mindkét oldalát megszórjuk fűszersóval, pihentetjük, majd kevés olívaolajon elősütjük, odatesszük a vékonyra szeletelt kolozsvári szalonnát, s azt is elősütjük, hogy éppen meginduljon a zsír belőle. A margarinnal kikent tepsi aljába belehelyezzük a felkarikázott krumpli kétharmadát, majd következnek a hagymát, fokhagymát, kevés ételízesítővel megszórjuk, s egy rétegben elhelyezzük a csirkemell szeleteket. Erre jön megint kevés hagyma és a maradék krumpli, a végül a zöldségek.

Alufóliával lefedve kb 180 fokon 40 percig pároljuk, majd a fóliát levéve ráhelyezzük az elősütött szalonnát a kiolvadt zsírral még 10-15 percig pirítjuk.

Tálaljuk, díszítjük.

Jó étvágyat kíván hozzá: Iglai János (Nyíregyháza)







































