Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Recept: sült batáta finom fűszerekkel

| 2017. 11. 15. | 13:03:00
Enni? Hát azt nagyon szeretünk. A sütés-főzésbe pedig jöjjünk bele együtt.
Recept: sült batáta finom fűszerekkel
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hozzávalók:
- 2 nagy édesburgonya
- 10 dkg feta
- 2 közepes vörös- vagy lilahagyma
- 10-12 fokhagymagerezd
- pár ág kakukkfű
- olívaolaj
- só
- bors
- 1 nagy csirkemellfilé (30 dkg)

 

Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 220 C fokra. Az édesburgonyákat zöldséghámozóval meghámozzuk és egyforma méretű kockákra vágjuk. Összeforgatjuk olívaolajjal, ezt csinálhatjuk úgy is, hogy egy kis zacskóba (pl. uzsonna, vagy fagyasztó) szórjuk a zöldséget, beleöntjük az olajat, összefogjuk a zacskó száját és jól összerázzuk, így szépen, mindenhol éri őket az olaj. Kiborítjuk egy alufóliával bélelt tepsire, ez persze nem kötelező, de így megúszható a mosogatás. Picit sózzuk, borsozzuk, rámorzsolunk pár szál kakukkfűvet.

A hagymákat megpucoljuk és nagy falatnyi darabokra vágjuk, a fokhagymagerezdeket egészben a tepsibe szórjuk. A forró sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük. Ezután rámorzsoljuk a feta sajtot, még egy kis sót és frissen őrölt borsot szórunk rá. A csirkemellet sózzuk, borsozzuk, és forróra hevített serpenyőben egy kevés olívaolajon pirosra sütjük mindkét oldalát. Ezután lejjebb vesszük a hőt és kb. 10 perc alatt készre és szaftosra sütjük.

Jó étvágyat kíván: Türk-Surman Renáta őstermelő

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés